Gebze Halkalı sefer saatleri! Durakları ve ücretleri!

Gebze Halkalı sefer saatleri! Yeni açılan ve vatandaşa büyük kolaylık sağlayan Marmaray'ın (Banliyö Hattı) kullanıma sunulmasıyla birlikte akıllardaki soru işaretleri de arttı. Bu hattı kullanacak olanlar internette Gebze Halkalı sefer saatleri, hattın durakları ve ücretlerini mercek altına aldı. Biz de bu konuyu araştırdık ve haberimize ekledik. İşte Gebze Halkalı hattı sefer saatleri! Halkalı Gebze Marmaray hattı durakları ve ücretleri! Detaylar haberimizde...

Gebze Halkalı sefer saatleri! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Gebze Halkalı Marmaray (Banliyö Tren) hattının vatandaşların kullanımına açılmasıyla birlikte internette konu hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı. Gebze Halkalı sefer saatleri, Marmaray hattının durakları ve Banliyö Hattı'nın ücretleri mercek altına alındı. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. İşte Gebze Halkalı sefer saatleri ve tüm detaylar...

Gebze Halkalı sefer saatleri! Durakları ve ücretleri!

GEBZE HALKALI SEFER SAATLERİ!

43 duraktan oluşan Halkalı - Gebze Marmaray hattında her 15 dakikada bir tren seferleri yapılacak. Söğütlüçeşe - Zeytinburnu arasında her 8 dakikada bir tren seferi yapılacak.

Halkalı - Gebze Marmaray Hattı'nda Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor. Bu aşamada Marmaray ile Anadolu Yakası'na geçen hat Üsküdar, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Darıca ve Gebze durakları yer almaktadır.

Gebze'den Halkalı'ya seyahat süresi 185 dakikadan 115 dakikaya indi. Hatta Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı'nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak.

HALKALI GEBZE MARMARAY HATTI DURAKLARI VE BANLİYÖ TREN HATTI!

Halkalı istasyonunda M1B Yenikapı-Halkalı metro hattı ile,

Ataköy istasyonunda M9 İkitelli-Ataköy metro hattı ile,

Bakırköy istasyonunda M3 Bakırköy-Başakşehir metro hattı ile,

Yenikapı istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı,

M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metro hatları ile,

Sirkeci istasyonunda T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ve denizyolları ile,

Ayrılık Çeşmesi istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı ile,

Üsküdar istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile,

Göztepe istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı ile,

Bostancı istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı ile,

Pendik istasyonunda M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile,

İçmeler istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı ile,

Gebze - Halkalı Marmarat Hattının sefer saatleri de belli oldu. Halkalı yönüne Gebze durağından ilk tren 06.00'da son tren 22.15'te hareket edecek. Gebze yönüne Halklalı durağından ilk tren 06.00'da son tren 22.00'da hareket edecek.

GEBZE HALKALI HATTI ÜCRETLERİ!

Gebze Halkalı sefer saatleri! Durakları ve ücretleri! - Resim : 2

GEBZE

Gebze, (antik adları: Dakibyza ve Libyssa), Kocaeli'nin bir ilçesi. Marmara Bölgesi'nin en büyük sanayi kentlerinden biridir.

Tarihçe
Gebze'nin de içinde bulunduğu, Bitinya bölgesinin bilinen en eski tarihi, MÖ XII. yüzyıla kadar dayanır. Asya ile Avrupa kıtaları arasındaki en önemli geçit yeri olan Kocaeli Yarımadası ya birçok ulusun yurdu ya da gelip geçtikleri, uygarlıklarından izler bıraktığı bir yer olmuştur. Bilinen ilk ulus göçünü de MÖ 12. yüzyılın başlarında Frigler yapmıştır. Boğaz yoluyla Yarımada'ya gelen Frigler, buradan Anadolu'ya dağılmışlardır.

Bugün Gebze'nin olduğu yerde, MÖ 281-MÖ yıllarında Kral I. Nicomedes'in egemenliğindeki Bitinya Krallığı dönemindeki Dakibyza ve Libyssa adında yerleşmeler vardı. Bu yerleşim alanlarının araştırmalara konu olmasının en önemli nedeni ise, ünlü Kartacalı komutan Hannibal'ın krallık döneminde burada yerleşmiş olmasıdır. Hannibal, Zama Savaşı'ndaki yenilgisinden sonra ülkesinde itibar görmemiş ve Bitinya Krallığı´na iltica etmek zorunda kalmıştır.Hannibal'ın mezarı Gebze TÜBİTAK Yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır. Evliya Çelebi 1640 yılında Gebze'ye yaptığı seyahatta 1000 kadar bağlı ve bahçeli eski tarz evin bulunduğunu söyler.

Nüfus
1997 nüfus sayımı sonuçlarına göre Kocaeli ilinin toplam nüfusu 1.175.190, Gebze'nin nüfusu 402.916 kişidir. 1997 sayımlarına göre ilçe Kocaeli ili toplam nüfusunun %34.28'ini oluşturmaktadır. 1965 yılında Türkiye nüfusunun binde 33'ü ilçede yaşarken, 1997'de bu rakam binde 40.2 olmuştur. Türkiye'de genel nüfus artış oranı 1965-1997 yılları arasında %100.8 iken, Gebze'de bu artış %111.8 olmuştur. 2008 yılından yerel seçimlerden önceki nüfusu 500.000 bin kişinin üzerindeyken seçimlerden önce Gebzenin semtleri Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçe olup Gebze'den ayrıldılar. TÜİK tarafından yapılan ADNK 'a göre 2013 yılı sonunda Gebze ilçe nüfusu 329.195 bin olmuştur.Gebze bölge nüfusu ise 642.726 olmuştur.

HALKALI

Halkalı, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesine bağlı bir semttir.

Halkalı Merkez, İstasyon ve Atakent mahallelerinin bulunduğu alanı kapsamaktadır. Merkez Mahallesi oldukça dağınık ve çarpık bir kentleşmeye sahiptir. Atakent Mahallesi ise TOKİ tarafından yürütülen konut inşaatlarıyla düzenli bir yapılaşmaya sahiptir.

MARMARAY

Marmaray, Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. İstanbul Boğazı'nın altına yapılan Marmaray Tüneli'nin yapılması ve Avrupa yakasında Halkalı ile Anadolu yakasında Gebze arasında yer alan ve Marmara Denizi boyunca uzanan mevcut banliyö hatlarının modernizasyonu sonucu hayata geçirildi. İnşaat çalışmaları 2004'te başladı ve projenin tamamlanma tarihi Nisan 2009 olarak ilan edildi. Ancak çalışmalar sırasında ortaya çıkan tarihî ve arkeolojik buluntular nedeniyle gecikmeler yaşandı ve projenin ilk etabı 29 Ekim 2013'te hizmete girdi. İkinci etap çalışmaları tamamlanmış olup 12 Mart 2019'da hizmete girdi.

Proje, batırma tüp tünel (1,4 km), delme tüneller (toplam 9,4 km), aç-kapa tüneller (toplam 2,4 km), üç yeni yer altı istasyonu, 37 yer üstü istasyonu (yenileme ve iyileştirme), yeni işletim kontrol merkezi, sahalar, atölyeler, bakım tesisleri, yer üstüne inşa edilecek olan yeni bir üçüncü hat ve temin edilecek olan 440 vagonluk modern demiryolu araçlarını kapsamaktadır.

BANLİYÖ HATTI

TCDD sahibi olduğu hat üzerinde TCDD Taşımacılık tarafından Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray adıyla işletilmektedir. İzmir'deki hat ise TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin %50-%50 ortaklığıyla kurulan İZBAN A.Ş. tarafından İZBAN adıyla işletilmektedir.

İzmir'deki modele benzer şekilde TCDD ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Gaziray projesi de şu an inşa edilmektedir.

Gebze Halkalı sefer saatleri! Durakları ve ücretleri! ile ilgili etiketler Gebze Banliyö treni Marmaray
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.