Gazze'deki el-Şuruk kulesi enkazında konser

İsrail'in günlerce hava saldırısı düzenlediği Gazze'de enaz yığınlarının üzerinde konser düzenlendi. Filistinli bir müzik grubu, İsrail bombardımanı sırasında yıkılan el-Şuruk Kulesi’nin enkazında Filistin direnişine ve İsrail işgaline atıfta bulunan birçok şarkı seslendirdi.

Filistin’in Gazze kentinde halk yaralarını sarmaya devam ederken, Filistinli müzik grubu Maddah Al-Qamar İsrail hava saldırılarında yıkılan el-Şuruk Kulesi’nin enkazında konser verdi.

Filistin Kültür Bakanlığı tarafından Gazze'deki Pozitif Enerji Merkezi işbirliği ile düzenlenen Music Over The Rubble (Enkaz Üzerinde Müzik) adlı konsere, çok sayıda Filistinli ellerinde Filistin bayrakları ile katıldı. Konserde, Filistin direnişine ve İsrail işgaline atıfta bulunan birçok şarkı seslendirildi.

SALDIRILARDA 254 KİŞİ ÖLDÜ, BİN 948 KİŞİ YARALANDI
İsrail, 10 Mayıs’ta Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırısı başlatmış, 12 Mayıs’ta ise İsrail savaş uçakları el-Şuruk Kulesi’ni hedef almıştı. Gazze Şeridi’ne yönelik 11 gün süren İsrail saldırıları, 21 Mayıs’ta İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkesin ardından sona ermişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava saldırılarında 39’u kadın, 66’sı çocuk olmak üzere 254 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 948 kişinin ise yaralandığını açıklamıştı.

Gazze'deki el-Şuruk kulesi enkazında konser ile ilgili etiketler Gazze Konser Filistin el-şuruk kulesi Enkaz Maddah Al-Qamar israil saldırıları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.