Gaziantep FK'dan Ankaragücü deplasmanında tek gollü galibiyet

Ankaragücü'ne 84. dakika golüyle 0-1 mağlup eden Gaziantep FK, Ricardo Sa Pinto yönetiminde ilk deplasman galibiyetini alıp 5. sıra için yarışın içinde kaldı. Ankaragücü ise, Başakşehir'in Erzurum deplasmanında kazandığı haftada kritik bir kayıp yaşadı.

Süper Lig'in 38. haftasında Ankaragücü'ne konuk olan Gaziantep FK, 3 puanı tek golle aldı. Kırmızı-Siyahlılar'a glaibiyeti getiren golü 84'te Andre Sousa attı. 

Geçen hafta Malatya deplasmanında kaybeden Hikmet Karaman'ın takımı bu hafta da evinde kritik bir yenilgi aldı. 4 maçtır kazanamayan başkentin Sarı-Lacivertli ekibi 38 puanda kaldı. 

4 maçtır kazanamayan ve deplasmanlardaki performansı eleştirilen Ricardo Sa Pinto'nun takımı ise puanını 54 yaptı. 8. sıradaki Gaziantep FK hafta sonu 55 puanla 7. sırada bulunan ve 15 maçtır yenilmeyen Sivasspor'u ağırlayacak.

Bu sonuçla kümede kalma savaşında iş iyice kızıştı. Bugün Erzurum deplasmanında kazanan ve rahat bir nefes alan Medipol Başakşehir, Ankaragücü'nün yenilmesiyle çifte mutluluk yaşadı. İstanbul ekibi hafta sonu Ankaragücü'nü mağlup edip işi bitirme fırsatı yakaladı.

Hikmet Karaman maçın ardından, "Bugün itibariyle yenilgi defterini kapatıyoruz. Artık maç kaybetmeyeceğiz. Bu takım son iki haftaya bırakmadan ligde kalacak. Bu hafta itibariyle iki kanat oyuncumuz takıma dönecek. Forvetimizin de iyileşip oynama durumu var. Panik yok, sakiniz, ligde kalacağız" dedi.

Ricardo Sa Pinto ise şunları söyledi: "Zorlu bir süreçten geçtik. Başımıza hemen hemen her şey geldi bu süreçte. Bütün ufak detaylar bize karşıydı. Benim de ilk deplasman galibiyetim burada. 5'incilik için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu maçı kazanamasydık 5. sıra yarışında düşerdik. Sivas maçı bizim için final."

Gaziantep FK'dan Ankaragücü deplasmanında tek gollü galibiyet ile ilgili etiketler Ankaragücü Gaziantep FK Hikmet Karaman Andre Sousa Ricardo Sa Pinto
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.