Gaziantep FK'da yeni başkan Cevdet Akınal

Gaziantep FK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, görevini Cevdet Akınal'a devrediyor. Kırmızı-Siyahlı Kulübün olağan genel kurul toplantısı yarın saat 14.00'te Gaziantep Futbol Kulübü Tesisleri'nde yapılacak. Genel kurul toplantısı ise pandemi yasakları nedeniyle ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.

Gaziantep FK'da başkanlık koltuğuna Cevdet Akınel oturuyor. Görevi bırakan başkan Mehmet 
Büyükekşi, görev değişikliği öncesi yaptığı açıklamada, iki yıllık görev süresini değerlendirdi.

Büyükekşi, yönetim kurulu üyeleri ve şehrin önde gelenleri ile iki yılda gerek ligde, gerekse de kulüple kentin bütünleşmesi konusunda önemli işler başardıklarını belirterek, "Bu bir hizmet yarışıdır, bayrak yarışıdır. Şimdi bu onurlu, şerefli bayrağı iki yıldır kulüp yönetiminde birlikte çalıştığımız değerli arkadaşım Cevdet Akınal'a teslim ediyorum" diyerek şu açıklamaları yaptı:  

"Yıllarca şehrime ve ülkeme daha çok ticari ve ekonomik konularında hizmet eden, yöneticilik yapan birisi olarak iki yıl önce kulüp başkanlığı görevine seçildim. Takımımızın Süper Lig'deki ilk yılıydı. İşe Gazişehir Gaziantep Spor Kulübü olan ismimizi Gaziantep FK olarak değiştirerek başladık.

Süper Lig'deki ilk yılımızı 18 takım arasında 46 puanla 8. sırada, 21 takımın yarıştığı 2. yılımızı da 58 puanla 9. sırada tamamlayarak Lig'in güçlü ve kalıcı ekipleri arasında yer aldığımızı ispatladık. Zirveyi ve Avrupa'yı hedeflen bir takım olduğumuzu gösterdik. Ligin bitmesine 3 hafta kalana kadar 5'incilik iddiamızı sürdürdük.

Gerek geçtiğimiz sezon, gerekse de bu sezon küme düşme stresini hiç yaşamadık. Bu sezon dört büyük kulüp ve bizim dışımızda ligde bulunan her dört kulüpten üçü son üç haftaya kadar küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Biz düşme tehlikesi barajına hiç girmedik."

 

"İSABETLİ TRANSFERLERLE GÜÇLÜ BİR KADRO OLUŞTURDUK" 

"Görevde bulunduğumuz süre boyunca yaptığımız transferlerle her zaman kulübümüzün adından söz ettirmeyi başardık. İki yıl önce Süper Lig'e yeni çıkmış bir takım olmamıza rağmen kısa süre içerisinde kadro kalitemizi yakaladık ve en önemlisi iskelet kadromuzda istikrarı sağladık.

Alexandru Maxim, Andre Sousa, Kevin Mirallas, Amedej Vetrih, Nouha Dicko, Andre Felipe, Çağlar Şahin Akbaba, Enver Cenk Şahin, Zvonimir Kozulj, Bilal Başaçıkoğlu, Roderick Miranda, Osama Rashid, Ertuğrul Ersoy ve bu bana benzer birçok yıldız ismi kadromuza kattık.

Bunların transfer süreçlerinin ardından sosyal medya hesaplarımız 70-80 milyon etkileşim rakamlarına ulaştı. Bu Anadolu takımları arasında kırılması güç bir rekor oldu. Dolayısıyla futbolun, sadece camialara değil özellikle şehirlerin reklamı konusunda da ne kadar önem arz ettiğini görebiliyoruz. Dünyanın bir ucunda yaşayan futbolsever, "Gaziantep Kevin Mirallas'ı" almış diye arkadaşlarıyla konuşuyor. Belki o an şehrimizi internet üzerinden araştıran bir insan, merak edip sonrasında Türkiye'ye kadar gelebiliyor" 

Gaziantep FK'da yeni başkan Cevdet Akınal ile ilgili etiketler Gaziantep FK mehmet büyükekşi Cevdet Akınal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.