Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut'tan TFF'nin yabancı sınırlamasına eleştiriler

Erol Bulut: "Yabancı konusunun serbest olması gerektiğini 2 senedir söylüyorum. Yabancı konusu serbest olduğunda daha çok yerli futbolcu yurt dışına gönderildi, başarılı olan arkadaşlar var. Buradaki yerli futbolcu kendini daha çok zorlamak zorunda kalıyor. Şimdi olmayacak. 3'ü 'benim yerim garanti' diyecek."

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kuralında yaptığı değişikliği eleştirdi. Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran ve ligin 2. yarısında görevine son verildikten sonra bu yaz Gaziantep ekibinin başına geçen Bulut, "Bu sezon hesap makinesi satın aldık, değişiklikleri hesaplayacağız" dedi.

Alınan kararla yerli futbolcu piyasasının fazlasıyla yükseldiğini dile getiren 46 yaşındaki çalıştırıcı, "Bu ekonomi işi, iyi transferler yapmak istiyorsanız kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Rakamlar biraz yüksek, hele ki yerli futbolcuda. Yabancı kuralından dolayı yerli futbolcunun değeri bir kat daha artmış oldu. Herkes doğal olarak elindeki malzemeyi pahalıya satmaya çalışıyor. 14 yabancının zaten 8'i oynayacak. Yabancı konusunda doğru seçimleri yapmamız gerekiyor. Nerede yabancı nerede yerli oynatacağız, değişiklikleri nasıl yapmamız gerekiyor. Daha önce söylediğim gibi bu sezon hesap makinesi satın aldık, kulübeye koyacağız ve hesaplayacağız değişiklikleri" diye konuştu.

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut'tan TFF'nin yabancı sınırlamasına eleştiriler

Avusturya kampına eksiksiz gitmek istediklerinin altını çizen deneyimli teknik adam, "Forvette eksiğimiz var. Forvete 2 transfer yapmayı düşünüyoruz. Sol bek pozisyonuna İbrahim Pehlivan'ı transfer ettik ama bir yabancı transferi daha olacak. Orta saha ve stoper mevkisinde bir transfer daha yapmayı düşünüyoruz. İnşallah bu transferleri gerçekleştirip Avusturya kampına eksiksiz gitmiş oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

YABANCI SERBEST OLMALI...

Yabancı sınırlamasının serbest olması gerektiğini anlatan Erol Bulut, şunları kaydetti:

"Yabancı konusunun serbest olması gerektiğini 2 senedir söylüyorum. Baktığımızda yabancı konusu serbest olduğunda daha çok yerli futbolcu yurt dışına gönderildi, başarılı olan arkadaşlar var. Buradaki yerli futbolcu kendini daha çok zorlamak zorunda kalıyor. Şimdi olmayacak. 3'ü 'benim yerim garanti' diyecek. Yerliyi yerliyle değiştirebileceksin ya da yabancı yerli değişikliği olacak. Sakatlığın olduğu zaman 1 değil 2 değişiklik yapılmak zorunda kalacak. Sorun olacak gibi bu durum. Geçmişe dönmeyelim. Yerli futbolculara 8 milyon dolarların ödendiği dönemler oldu. Nedeni işte bu. Yerli kuralı ya da yabancı kuralından dolayı."

YABANCI KURALININ ALTYAPIYLA HİÇBİR İLGİSİ YOK

Yerli kuralının altyapıdan futbolcu çıkmadığı için getirildiğinin söylendiğini hatırlatan Bulut, şunları söyledi: "Yabancı kuralının altyapıyla hiçbir ilgisi olmadığını haftalarca konuşabiliriz. Altyapı farklı bir alan, orayı farklı düzenlemeniz gerekiyor. Yatırımı farklı yapmanız gerekiyor. Zaten Türkiye'de en büyük eksiğimiz altyapı yatırımı. Gidip başka takımdan en iyi gençleri satın alıp getirelim, çıkaralım o altyapı değil. Eğitimi doğru vermek lazım. Nasıl okulda sınıf sınıf gençler eğitiliyor, futbolda da öyle. O doğru olmadığında da A takıma oyuncu çıkmıyor."

"Cebinizden para çıkartarak futbolcuyu almaya çalışıyorsunuz. Altyapıyı Türkiye'de şu an en iyi Altınordu yapıyor ve yeterince futbolcu çıkartıyor. Yurt dışı ve yurt içinde kulüplere oyuncu sattılar. En az 15 kulüp olması lazım böyle. Oraya geldiğimiz zaman farklı boyuta geleceğiz. Her zaman biz Avrupa'yı baz alıyoruz ama yaptığımız bir şey yok, sadece konuşuyoruz. Almanya'dan bahsediyoruz, 3,5 milyon Türk yaşıyor, oradan daha çok futbolcu çıkıyor."

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut'tan TFF'nin yabancı sınırlamasına eleştiriler ile ilgili etiketler Gaziantep FK Erol Bulut
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.