Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanını Henry Onyekuru'yla geçti

Galatasaray zorlu geçmesi beklenen Gaziantep FK deplasmanında Henry Onyekuru'yla kazandı... 2. yarıda oyuna giren Nijeryalı yıldız, Sarı-Kırmızılı takımdaki 3. dönemine 2 gollü başlangıç yaptı. Ofsayttan da 4 gol atan Fatih Terim'in takımı, Kırmızı-Siyahlılar'ın iç sahadaki 17 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

Süper Lig'in 22. haftasında Gaziantep FK'ya konuk olan Galatasaray, zorlu deplasmandan 1-2 galip ayrıldı. Sarı-Kırmızılılar'a 3 puanı getiren golleri yeni transfer eski dost Henry Onyekuru attı... Ev sahibinin tek golünü 90+8'de penaltıdan Alexandru Maxim kaydetti.

Geçen hafta Yeni Malatyaspor deplasmanında 89. dakikada Ryan Babel'in attığı golle 3 puanı alan Cim Bom, Gaziantep FK'nın iç sahadaki 17 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Kırmızı-Siyahlı ekip bu maça kadar Süper Lig'in evinde maç kaybetmeyen tek takımı konumundaydı.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2. yarıya Younes Belhanda-Henry Onyekuru, Emre Akbaba-Kerem Aktürkoğlu değişiklikleriyle başladı. 51'de Babel'in pasını gole çeviren Onyekuru, takımını 0-1 öne geçirdi. Nijeryalı yıldız 78'de bu kez Kerem Aktürkoğlu'nun şık pasını gole çevirdi ve 2 şampiyonluk yaşadığı Galatasaray'daki 3. dönemine müthiş bir başlangıç yapmış oldu.

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ilk asistini yaparken, yeni transferlerden Halil İbrahim Dervişoğlu da 85'te Babel'in yerine oyuna girerek Sarı-Kırmızılı formayla ilk maçına çıkmış oldu.

Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanını Henry Onyekuru'yla geçti

Terim, maç öncesi yaptığı açıklamada "Yağmur... Saha biraz ağır olacak gibi ama şartlar ne olursa olsun özlediğimiz yerlere ulaşma hedefimiz var. Henry her gün çalıştığını söylüyor ama maç kondisyonu başka bir şey. Yarım saat, 20 dk dediler. Mecbur kalırsak 45 dakika da oynatabiliriz" demişti.

Bu galibiyetle puanını 42'ye yükselten Galatasaray, maç fazlasıyla lider Beşiktaş'la puan farkını 2'ye indirdi. Aslan, 23. haftada Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Yeni hocası Ricardo Sa Pinto'yla henüz galibiyet elde edemeyen Gaziantep FK ise 35 puanda kaldı. Güneydoğu ekibi haftaya Fatih Karagümrük'ün konuğu...

GALATASARAY'IN 4 GOLÜ OFSAYT

Dk. 10 DİREK! Muhammet Demir'in yokluğunda ilk 11 başlayan Noah Dicko'nun sert şutu direkte patladı.

Dk. 25 GOL İPTAL! Vetrih'in orta sahada kaptırdığı topla hızlı çıkan Emre Kılınç, ceza sahasında Belhanda'yı topla buluşturdu. Faslı yıldızın şutunda top kaleci Günay Güvenç'ten sekti, Ryan Babel tamamladı ama ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Dk. 27 GOL YİNE İPTAL! Ryan Babel bu kez karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruşla Güvenç'i avladı ama Hollandalı forvet yine ofsaytta yakalandı.

Dk. 33 GOL İPTAL! Galatasaray'ın Hollandalı forveti Ryan Babel'in 3. golü de ofsayta takıldı. Tecrübeli futbolcu geçen hafta Malatya deplasmanında galibiyeti getiren golü 89'da atmıştı. Bu maça da çok iştahlı başlayan Babel, ofsayt tuzaklarını geçemiyor.

Dk. 44 MUSLERA! Gaziantep FK'nın Rumen yıldızı Alexandru Maxim penaltı noktası üzerinden köşeye vurdu, Fernando Muslera adeta lastik gibi uzadı ve mutlak golü önledi. Uruguaylı yıldızın maçtaki 2. net kurtarışı...

Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanını Henry Onyekuru'yla geçti - Resim : 2

Dk. 51 GOL! Oyuna 2. yarıda Belhanda'nın yerine giren yeni transfer Henry Onyekuru, Babel'in pasında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü attı. Sarı-Kırmızılı kulüpte kiralık geçirdiği 2 sezonda da şampiyonluk yaşayan Nijeryalı yıldız, 3. dönemine de golle başladı.

DK. 78 GOL! Kerem Aktürkoğlu'nun pasıyla hareketlenen Henry Onyekuru, şık bir dokunuşla Günay Güvenç'i mağlup etti ve skoru 0-2'ye getirdi.

Dk. 90 OFSAYT! Kerem Aktürkoğlu'nun golü ofsayt...

Dk. 90+8 GOL! Ev sahibi 90+8'de kazanılan penaltıyı Alexandru Maxim'le gole çevirdi ve tabelayı belirleyen isim oldu. Rumen orta saha bu sezon 11. golünü attı.

GAZİANTEP FK: Günay, Djilobodji, Tosça, Jefferson, Güray, Olkowski, Oğuz, Mirallas, Maxim, Vetrih, Dicko

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Donk, Marcao, Saracchi, Belhanda, Taylan, E. Akbaba, Arda Turan, E. Kılınç, Babel

Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanını Henry Onyekuru'yla geçti - Resim : 3

Galatasaray, Gaziantep FK deplasmanını Henry Onyekuru'yla geçti ile ilgili etiketler canlı yayın canlı izle link Gaziantep FK Galatasaray Henry Onyekuru Fatih Terim Ricardo Sa Pinto Kerem Aktürkoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.