Gaziantep faciasına neden olan otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı

Gaziantep'te 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Özel Diyarbakır firmasının otobüs şoförü adliyeye sevk edilmişti. Şoför Abdulkadir Memiş'in ilk ifadesi ortaya çıktı.

Gaziantep Nizip'te meydana gelen trafik faciasında kazaya neden olan Özel Diyarbakır otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

DHA Temsilcisi Hasan Kırmızıtaş, CNN Türk canlı yayınında şoförün ilk ifadesini anlattı.

Kırmızıtaş, şunları söyledi:

"Dün meydana gelen kazada 15 kişi yaşamını yitirmiş, otobüs şoförü Abdülkadir Memiş’in de bulunduğu 31 kişi yaralanmıştı. Otobüs şoförü tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alındı. İlçe Jandarma komutanlığında sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Otobüs şoförünün, ekiplerin otoyolda çalışma yaptığını, kaza yaptığını fark ettiğini ancak bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve otobüsün bir anda devrildiğini, sürüklediğini ve sonrasını hatırlamadığını söylediğini öğrendik. Birden fazla kişinin ölümüne yol açmak suçlaması ile savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilecek, adliyedeki işlemlerinin devam ettiğini söyleyebiliriz. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de Gaziantep Asri Mezarlığı’nda. Şu anda burada kazada hayatını kaybeden 3 sağlık görevlisi ve 3 itfaiye personeli için tören düzenleniyor."

 

Gaziantep faciasına neden olan otobüs şoförünün ilk ifadesi ortaya çıktı ile ilgili etiketler Gaziantep kaza Otobüs ifade
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.