Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleme aldığı "Nutuk" 10 Kasım'da Antalya'da sergilenecek

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmanlıca kaleme aldığı 1927 yılına ait orijinal baskı "Nutuk" ile Sakarya ve 1. İnönü muharebelerinin orijinal savaş haritası, 10 Kasım'da, saat 9'u 5 geçe Antalya'daki Cemil Meriç Kütüphanesi'nde sergilenmeye başlanacak.

Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; eski Dokuma Fabrikası'na enerji sağlayan trafo binası dönüştürülerek oluşturulan Cemil Meriç Kütüphanesi, çok kıymetli eserlere ev sahipliği yapacak.


9'U 5 GEÇE ZİYARETE AÇILACAK

Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yılında, büyük önderin Osmanlıca kaleme aldığı 95 yıllık orijinal baskı "Nutuk" kitabı, saat 9'u 5 geçe ziyarete açılacak. "Nutuk"un ilk sayfasında "Gazi Mustafa Kemal" yazılı İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan kûfi tarzda estetik bir matbu hat bulunuyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleme aldığı "Nutuk" 10 Kasım'da Antalya'da sergilenecek

Kütüphanede ayrıca 100 yıllık Sakarya Meydan Muharebesi ve 1. İnönü Muharebesi'nin orijinal savaş haritaları da ziyaretçilerle buluşturulacak. "Sakarya Muharebesi 30-31 Ağustos 1337'de (1921) Tarafeyn (tarafların) Vaziyetleri", "Sakarya Muharebesi 11 Aralık 1337 (1921) Vaziyeti", "Sakarya Muharebesi 24 Ağustos 1337(1921) Tarafeyn (tarafların) Vaziyetleri" başlıklarıyla yer alan savaş haritalarında, Türk ordusu ve Yunan kuvvetlerinin durumları gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 10 Kasım'da Cumhuriyet'in en önemli eserini Cemil Meriç Kütüphanesi'nde sergileyeceklerini ifade etti.

Vefatının yıl dönümünde Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve şükranla yad ettiğini vurgulayan Tütüncü, sergilenecek "Nutuk" savaş haritalarının ilgi çekeceğine inandıklarını kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleme aldığı "Nutuk" 10 Kasım'da Antalya'da sergilenecek ile ilgili etiketler Nutuk Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Antalya Cemil Meriç Kütüphanesi Kepez Belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.