'Gazeteciyim' diyen Fatih Tezcan'a meslek dersi!

"Pelikan" olarak adlandırılan grup ile Sedat Peker arasında arabuluculuk yaptığını itiraf eden Fatih Tezcan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube yayınına katıldı. Tezcan, Özdemir'in net soruları karşısında zor anlar yaşadı.

Fatih Tezcan, Cüneyt Özdemir'in Youtube programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker ve 'Pelikan' grubu ile girift ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

"NE İŞ YAPIYORSUNUZ?"

Cüneyt Özdemir programın hemen başında Fatih Tezcan'a ilk olarak, "Fatih Bey siz ne iş yapıyorsunuz, ilk oradan başlayalım?" sorusunu yöneltti.

Kendisini "gazeteci" olarak tanıtan Fatih Tezcan ise bu soruya biraz da şaşırarak, "Meslektaşız. 15 seneden beri ben analiz yapıyorum. Bir aksiyoner tarafımız da var, 'aktivist' diyorlar şimdi yeni dilde. Araştırmacı, yazar, gazeteciyim, meslektaşız. Biraz daha uluslararası ilişkiler, dinler tarihi ve 15 Temmuz sonrasında mecburen istemediğim halde siyaset...." yanıtını verdi.

 GAZETECİLİK FAALİYETİ İSE SOYLU GÖRÜŞMESİNİ NEDEN YAYINLAMADIN?

Cüneyt Özdemir programda, Fatih Tezcan'ın Bakan Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ettiğine dair sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları da gündeme getirdi.

Özdemir, "Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret etmişsiniz bir gazeteci olarak mı, arkadaş olarak mı görüştünüz?" sorusuna "Gazeteci olarak." şeklinde cevap veren Tezcan'ı kontra sorularla köşeye sıkıştırdı.

"Siz Süleyman Soylu ile röportaj yapıp yayınlıyor musunuz mesela. Bunun için mi gittiniz? Yayınladınız mı mesela bu yaptığınız görüşmeyi gazetecilik faaliyeti olarak?" sorusunu yönelten ünlü gazeteciye, Tezcan şu yanıtı verdi;

"Hayır röportaj yapıp yayınlamıyorum, işte orada işler biraz karışıyor. İsterse beyefendiler röportaj yaparız ama ben orada değilim tam. Bir başka bir yer var, ben orayı bulabilsem senelerden beri... Fikir verir, alırım ama röportaj dediğiniz en kolay şey! O gazeteciliğin en kolay tarafı. Zor olan; küs olan insanları barıştırmak, fitneyi engellemek, zulümü engellemek, kan dökülmesini engellemek."

'Gazeteciyim' diyen Fatih Tezcan'a meslek dersi!

Bu ilginç sözlere kayıtsız kalamayan Cüneyt Özdemir ise şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Evet ama bu dedikleriniz gazetecilikle alakası olmayan şeyler. Fitneyi engelleme, kan dökülmesini engellemek bunlar bir gazetecinin görevi değil.

Siz Pelikan grubu ile Sedat Peker arasında da arabulucuk yapıyorsunuz o zaman. Siz bu isimle görüşüyorsunuz, 'Onu de' diyor... Siz alıyorsunuz bunu söylüyorsunuz... Bu gazetecilik faaliyeti değil, bir gazetecinin yapacağı iş değil bu." ifadesini kullandı.

'Gazeteciyim' diyen Fatih Tezcan'a meslek dersi! ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Sedat Peker İçişleri Bakanı Fatih Tezcan Cüneyt Özdemir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.