Gazetecilik suç değildir ama halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçtur Murat Aksoy

Gazeteci Murat Aksoy, Twitter hesabından paylaştığı bir gönderiyle ders kitabında yer alan 'namaz' ve 'ezan' kelimelerinden rahatsız olduğunu dile getirdi. Aksoy, "Yapmayın bunu bu çocuklara, yapmayın..." diyerek bu duruma itiraz etti

FETÖ'nün medya yapılanması davasında 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçtiğimiz yıllarda tahliye edilen Murat Aksoy, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Birinci sınıf öğrencisinin 'Özlem ezan okundu' ve 'Zeki namaz kılıyor' yazdığı anın fotoğrafını paylaşan Aksoy, "Yapmayın bunu bu çocuklara, yapmayın..." ifadesini kullandı.

Ezan ve namaz konusunun kitaplarda yer almasına itiraz eden Aksoy'a bazı takipçilerinden de destek geldi!

Kimi bu durumun, "toplumu IŞİD'leştirme çabası" olduğunu ve alt yapının hazırlandığını öne sürdü, kimi ise 'Laiklik kaldırıldı da bizim mi haberimiz yok' gibi sözlerle Aksoy'a destek verdi!

Gazetecilik suç değildir ama halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçtur Murat Aksoy

DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMAK, HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETMEK SUÇ DEĞİL Mİ?

Ancak, ezan ve namaza yönelik, 28 Şubat zihniyetini hatırlatan bu fobiye itiraz eden bazı vatandaşlar da vardı. Aksoy'un öncülüğünü yaptığı dini aşağılama korosuna sosyal medyada tepkiler de gecikmedi. 

'Silivri'den Özgürlüğe' isimli kitabının kapağında 'Gazetecilik suç değildir' sloganını kullanan Aksoy'un, halkın büyük bir kesimini düşmanlaştırdığı ve dini değerleri aşağıladığı bu sözlerinin kamuoyunda nasıl yankı bulacağı ise merak uyandırdı. 

Gazetecilik suç değildir ama halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçtur Murat Aksoy - Resim : 2

Gazetecilik suç değildir ama halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçtur Murat Aksoy ile ilgili etiketler namaz ezan Murat Aksoy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.