Gazetecilere atılan gizemli SMS'ler, FETÖ'cü tuğamiralin çekmecesinden çıkan plan ve Peker

15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinin akabinde FETÖ'cü bir tuğamiralin çekmecesinde ele geçirilen hain plan, Türkiye'de mezhepsel çatışmaların çıkarılma metodlarını en ince detayına kadar barındırıyor. Özellikle Alevi vatandaşlar hedefte. Bu bilgi basına sızdığından beri Sedat Peker'in videolarında vurguladığı Alevilik ve Alevileri devlete karşı uyarmasına anlam vermeye çalışılırken, geçtiğimiz gün gazetecilere 'Alevi mahallelerine saldırıların' olduğuna yönelik yalan bir SMS atıldı.

CIA'ye yakınlığıyla bilinen bir düşünce kuruluşu olan Rand Corporation'ın yayınladığı raporlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin mezhepsel olarak nasıl manipüle edilebileceğinin detaylı tespitleri zaten yapılmıştı. (Raporda ayrıca Türk insanının her şeyin komplo olduğunu düşünmeye meyilli olduğu ve bunun kullanılabileceği analizi de yapılmış.) Bu tespitler, bir eylem planına dönüşmüş halde FETÖ'cü bir tuğamiralin çekmecesinden çıktı. 

ÇEKMECEDEN ÇIKAN HAİN PLAN

2015 öncesinde yazıldığı belirlenen plan, 2016'daki darbe girişiminin sonrasında ele geçirildi. 2018'e kadar kanıt dosyalarının arasında kaldı ve o yıl mahkeme bu planı fark etti. Devlet, Türkiye'deki yabancı ajanların hazırladığı planı 2018'den beri fiilen biliyor. Bu plan, Türkiye'yi mezhepsel olarak manipüle etmek için gerekenlerin tek tek yazıldığı bir talimatname. Yazılanların çoğu ise maalesef çoktan icra edilmiş halde. Fakat sonuç bekledikleri gibi olmadı.

Detaylar arasında Okmeydanı'ndaki bir kahvenin ismi, Maltepe'deki bir mahallenin ve ordaki yerlerin isimleri de var. 

Çekmeceden çıkan planda ayrıca bazı saptmalar yapılmış: 'Yeterince maddi kaynak aktarıldığı sürece Türkiye'de satın alamayacağımız kimse yok', 'Sistemi zorlayacak şehir İstanbul'dur. Ankara olmaz.' gibi çarpıcı cümleler yer alıyor. 

AMAÇLARI İNSANLARI SOKAĞA DÖKMEK

SuperHaber programcısı ve güvenlik uzmanı Mete Yarar'a göre: 'İstihbarat örgütleri inceledikleri ülke hakkında genel bir tablo çizerler ve hangi grupların veya mezheplerin tek tek hangi şekillerde ve ne karşılığında kullanabileceklerini belirlerler.' 

Amaçları ise seçimleri etkileyebilecek büyüklükte sokak hareketlerine yol açacak kışkırtmalarda bulunmak. 

Sedat Peker'in videolarında, ilgili olmadığı halde, gereksizce vurguladığı Alevilik ülke gündemini takip eden insanların kafasında soru işaretlerine sebep olduğu ve kendisinin 'Gazi mahallesine saldırı olacak' söylemlerine anlam vermeye çalıştığı sıralarda, SuperHaber programcısı Nedim Şener'in haberleştirdiği planın ardından ilginç bir gelişme daha yaşandı. 

GİZEMLİ SMS'LER

Nedim Şener'in aktardığına göre, o gece kendisini ismini vermek istemediği biri telefonla aradı ve belli bazı gazetecilere gizemli SMS'ler gönderildiğini haber verdi. SMS'ler, Alevi mahallelerine toplu bir saldırı oluyor olduğu bilgisini içeriyor. Bu yanlış bilgiyi kasten gönderenlerin amacı ise açık şekilde halkı sokaklara dökmek. 

Tüm bunların nihai hedefi ise Türkiye'nin Libya, Somali, Suriye, Irak, Azerbaycan'daki varlığının gelişmesini ve terör örgütlerine karşı sonunda kazanıyor olduğu savaşı baltalamak. 

Gazetecilere atılan gizemli SMS'ler, FETÖ'cü tuğamiralin çekmecesinden çıkan plan ve Peker ile ilgili etiketler FETÖ Alevi CIA SMS Nedim Şener plan tuğamiral çekmece
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.