Gazeteci Zafer Özdemir'den iyi haber

Gazeteci ve akademisyen Zafer Özdemir geçtiğimiz aylarda kök hücre tedavisi görmüştü. Bağışıklık sisteminin nakledilen kök hücreleri kabul etmemesi üzerine bir süre önce Gebze John Hopkins Hastanesi'nde yeniden tedavi altına alınan Özdemir için taze plazma ve trombosit ihtiyacı belirmişti. Yapılan kan bağışları sayesinde durumu düzelme başlasa da Özdemir için plazma ve trombosit ihtiyacı sürüyor. Kan vermek isteyenlerin ise hastaneden randevu alması gerekiyor...

1986 yılında Günaydın gazetesinde polis muhabiri olarak Babıali'ye adım atan Zafer Özdemir o tarihten bir çok basın kuruluşunda muhabirlikten yazı işleri yönetimlerine kadar çeşitli görevlerde bulunmuştu. Son yıllarda bir yandan iş dünyasına adım atan diğer yandan da üniversitelerde öğretim görevlisi olarak İletişim mesleğinin inceliklerini öğrencilerine aktaran Özdemir bu yıl içinde hastalığı nedeniyle kök hücre nakli oldu. 

Ancak nakledilen kök hücreler vücut tarafından reddedilerek yıkıma uğratılınca yeniden yoğun tedavi altına alınan Özdemir için son zamanlarda taze plazma ve trombosit ihtiyacı ortaya çıktı. 

Gazeteci Zafer Özdemir'den iyi haber

Okul arkadaşları, gazeteci dostları ve birçok öğrencisinin desteği ile yapılan bağışlar sayesinde trombosit ve plazma nakli yapılan Özdemir'den iyi haberler gelmeye başladı. Ancak Zafer Özdemir'in bu iki hayati maddeye ihtiyacı devam ediyor. Bu nedenle yapılacak kan bağışları büyük önem taşıyor. Ama kan bağışı için Gebze John Hopkins Hastanesi'ne gidecek olanların pandemi şartları nedeniyle 444 4 276 numaralı telefonu arayarak randevu alması gerekiyor. 

Zafer Özdemir'den iyi haberi ise SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel aldı. Özdemir'le görüşen Yüksel izlenimlerini şöyle paylaştı:

1- Değerli arkadaşlar merhaba..Biraz önce, halen Gebze John Hopkins Hastanesi'nde tedavi gören, gazeteci ve öğretim üyesi arkadaşımız Zafer Özdemir ile görüştüm. Duyurumuz üzerine, kendisine taze plazma ve trombosit gelmiş ve verilmiş.

Gazeteci Zafer Özdemir'den iyi haber - Resim : 2

2-Zafer Özdemir arkadaşımızın sesi, dün kısık geliyordu. Bugün çok iyi idi. Morali de yerindeydi. Bu satırları, ondan izin alarak yazıyorum. Arkadaşımız, tüm meslekdaş, dost ve yakınlarına, çok teşekkür ediyor ve DUA beklediğini söylüyor. Çünkü rahatsızlığı, gerçekten kritik bir noktada.

3- Zafer Özdemir arkadaşımıza, Cuma günü de taze plazma ve trambosit verilecekmiş. Buradan, tüm medya camiası başta olmak üzere, yardımseverlere ve duyarlı herkese, şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Buradan yeniden ve önemle bir kez duyuruyoruz.

4- 50 yaşının altında, hiç bir kronik rahatsızlığı olmayan. Son bir hafta içerisinde, hiç bir ilaç tedavisi görmemiş. 50 kilonun üzerinde olan, sağlıklı ve kan vermeye uygun kişiler, Gebze John Hopkins Hastanesi'nin kan merkezine, hasta ismi ile başvurabilirler. Randevu için Telefon : 444 4 276

5-Zafer Özdemir arkadaşımıza, "bizlerden isteğin nedir? Senin için ne yapabiliriz?" diye sorduğumda, "Bana sadece DUA edin. Bu bana geliyor ve yetiyor. Bunu hissediyorum ve iyileşeceğime inanıyorum." dedi.

Dualarımız, bu mübarek gecede ve her zaman, arkadaşımız Zafer Özdemir için olsun..

Gazeteci Zafer Özdemir'den iyi haber ile ilgili etiketler gazeteci Zafer Özdemir öğretim üyesi john hopkins hastanesi trombosit plazma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.