Gazeteci Taha Ouda SuperHaber’e konuştu/ Özel

Gazeteci Yazar Taha Ouda, çok sayıda Yahudi’nin İsrail’den kaçtığını belirtti.

Barcelona'da 14 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası, Barcelona Baş Hahamı, Yahudilerden İsrail'e gitmelerini isterken Müslümanları suçlayarak İspanya’da yetkililerin de “İslamcı terörizmle” mücadele etmeye isteksiz olduğunu savundu.

Baş haham Meir Bar-Hen, Yahudilere İsrail’den kendilerine mülk almalarını da söyledi. Daha önce de benzer bir çağrı yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fransa’nın başkenti Paris’te Ocak 2015’te silahlı kişilerin bir Yahudi marketine girerek ateş açması ve en az beş kişiyi rehin almasından sonra, Avrupa’daki Yahudilere İsrail’e göç çağrısı yapmıştı.

kqEzWPok

Konuyla ilgili SuperHaber’e değerlendirmede bulunan Gazeteci Yazar Taha Ouda, bu tarz saldırıların fırsat olduğunu ve İsrail’in nüfus azalmasından korktuğunu söyledi.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SUÇLAMALAR YAPILIYOR

Oudua, bu daha önce Fransa’daki patlamalar sonrası ve benzer saldırılarda özellikle batıda Müslümanlara yönelik suçlamalar yapılmıştı. İspanya’daki saldırı sonrası da bütün dünya teröre karşı bir oldu. Ama maalesef örneğin Türkiye’de bir patlama olsa aynı desteği göstermiyorlar” dedi.

SALDIRILARI FIRSAT BİLEREK ÇAĞRI YAPIYORLAR

Taha Oudua, bu çağrıdan hareketle görünen o ki her zaman olduğu gibi İsrail, Müslümanları suçlamaya devam ediyor” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti;

“Haham’ın ve daha önce de Netanyahu’nun yaptığı açıklamaların nedenine baktığımızda özellikle oradaki olaylardan dolayı çok sayıda Yahudi İsrail’den kaçtı. İsrail’de de 5-10 yıl sonrası için bir korku var. Orada Filistinli nüfusun artmasından rahatsızlar. Bu tarz olayları da fırsat bilerek çağrı yapıyorlar. Geçtiğimiz ay Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları da canlı olarak izledik. İsrail tarafından neler yapıldığı ortada. Bu tutum İsrail için artık normalleşti. “

Gazeteci Taha Ouda SuperHaber’e konuştu/ Özel ile ilgili etiketler Barcelona İsrail Netanyahu haham çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.