Gazeteci Miyase İlknur'dan kısa çalışma ödeneği itirafı! Cumhuriyet şimdi yandı...

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Miyase İlknur, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğuydu. Arslan "kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar o kadar sınırlı ki yüzde 5 yararlandı galiba" derken İlknur söze girip "Müdürüm biz de yararlanıyoruz" deyiverdi. Arslan'ın bu konudaki cehaleti ortaya çıkarken, İlknur'un sonrasındaki sözleri ise istemeden de olsa Cumhuriyet hakkında ihbar niteliğindeydi...

Halk TV'de yayımlanan Medya Mahallesi programı Cumhuriyet Gazetesi'ni yakacak ilginç bir sohbete sahne oldu.

Program sunucusu Ayşenur Aslan'ın konuğu, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu üyesi Miyase İlknur'du. 

Arslan koronavirüs salgını nedeniyle ekonomiye ve çalışanlara can suyu olması için işletmelere verilen kısa çalışma ödeneği hakkında "kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar o kadar sınırlı ki yüzde 5 yararlandı galiba" dedi. 

Bu sırada söze giren Miyase İlknur, "Müdürüm biz de yararlanıyoruz, kurum olarak, başvurunca alıyoruz." dedi.

Ayşenur Aslan "Peki kısa çalışıyormusunuz, ödenekten yararlanıyorsunuz?" diye sorunca, Miyase İlknur "Yo, tam çalışıyoruz. Kısa çalışmıyoruz, tam çalışıyoruz." dedi.

Sonrasında ikili arasında şu konuşmalar geçti:

AYŞENUR ARSLAN: Nasıl Yararlanıyorsunuz?

MİYASE İLKNUR: Kurum olarak başvurunca alıyorsunuz.

AA: Siz başvurdunuz mu?

Başvurduk

AA: Cumhuriyet Gazetesi olarak

Mİ: Evet

AA: Eee... Nasıl yararlanıyorsunuz anlat bakayım.

Mİ: Geliyor işte o kısa çalışma ödeneği. Hatta bize duyuru yapıldı personelden. 100 lira 200 lira eksik olabilir, fazla olabilir. Onu sonra mahsuplaşacağız diye...

AA: Devletten para geliyor?!

Mİ: Kısa çalışma ödeneği denen.o şeye başvuruyorsun çalışan kişi başına geliyor.

AA: Peki, kısa çalışıyor musunuz ki ödenekten yararlanıyorsunuz?

Mİ: Tam çalışıyoruz. Kısa çalışmıyoruz, tam çalışıyoruz..

AA: Ama ödenekten nasıl yararlanıyorsunuz o zaman?

Mİ: Onun teknik şeyini...

AA: Karıştırmayayım peki... Ama şaşırdım bilmiyordum.

Mİ: Siz de kurum olarak başvurabilirsiniz.

AA: Biz başvurduk mu acaba. Hiçbir fikrim yok vallahi...

GAZETEYİ İSTEMEDEN İHBAR ETTİ

Miyase İlknur'un yöneticisi olduğu gazeteyi istemeden de olsa ihbar etmesi karşısında devletin kurumlarının harekete geçeceği kesin. 

Çünkü kısa çalışma ödeneğinde sonradan mahsuplaşmak diye bir yöntem yok. Yine kurumun kısa çalışma ödeneği alıp, işçisini uzun çalıştarması da yasak. 

İlknur'un tam gün çalışıp kısa çalışma ödeneği aldıklarını söylemesi üstelik mahsuplaşmadan bahsetmesi açıkça Cumhuriyet Gazetesi'nin devlete yalan beyanda bulunduğu ve kısa çalışma yapılıyormuş gibi göstererek haksız gelir temin ettiğini ortaya koyuyor. 

PEKİ, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR? 

Kısa Çalışma Ödeneği, hükümetin ekonomiyi rahatlatmak için koronavirüs önlemleri çerçevesinde kurumlara verdiği destek paketlerinden biri. 

Bulaş riskini ortadan kaldırmak için çalışma saatlerini düşürmek ama aynı zamanda da çalışanların gelirlerinin azalmasını önlemek için alınmış bir tedbir. 

Gazeteci Miyase İlknur'dan kısa çalışma ödeneği itirafı! Cumhuriyet şimdi yandı...

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ'NE 300 BİN FİRMA BAŞVURDU

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığı son rakama göre kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 300 bin firma, 3,2 milyon çalışan için başvurdu. Kısa çalışma ödeneği başvuruyu takiben üretimin durduğu 8. günden itibaren ödeniyor. Mayıs ayında çalışılmayan günler için kısa çalışma ödeneği 5 Haziran tarihinde ödenecek.

 

Gazeteci Miyase İlknur'dan kısa çalışma ödeneği itirafı! Cumhuriyet şimdi yandı... ile ilgili etiketler Koronavirüs Cumhuriyet Gazetesi Halk TV Miyase İlknur ayşenur arslan kısa çalışma ödeneği
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.