Gazeteci Mevlüt Yüksel'e Irak'a giriş yasağı!

Takvim Gazetesi Haber Müdürü ve Yaz Boz programı yapımcısı gazeteci Mevlüt Yüksel, 14 Şubat günü iniş yaptığı Erbil Havalimanından içeriye alınmadı. Yüksel son zamanlarda Türkmenler, Kerkük'teki PKK'lılar ve Kerkük Kapalı Çarşısındaki sabotajı ele alan haberlere imza atmıştı. Yüksel'e uygulanan giriş yasağı medya derneklerinden tepki görürken, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği tarafından da kınandı.

Araştırma ve yerinden habercilik konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Takvim Gazetesi Haber Müdürü ve A Haber'de yayımlanan Yaz Boz programının yapımcısı olan gazeteci Mevlüt Yüksel’i 14 Şubat günü iniş yaptığı Erbil Havalimanı’nda şoke eden bir tutumla karşılaştı. 

Yüksel'in havaalanı görevlileri tarafından Erbil'e giriş yapması engellendi. Görevliler bunun gerekçesi olarak da Yüksel'e getirilen giriş yasağını gösterdiler.

Mevlüt Yüksel'in Irak'a alınmama sebebinin ise gazetecinin Kerkük'te yaptığı bir dizi haberle ilgili olduğu ortaya çıktı. 

Mevlüt Yüksel, Kerkük'lü Türkmenler, terör örgütü PKK'nın bu ildeki faaliyetleri ve Kerkük Kapalı Çarşısı'nın sabotaj sonucu yakılmasını ele alan bir dizi habere imza atmıştı.

BASIN CAMİASINDAN GİRİŞ YASAĞINA KINAMA

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Takvim Gazetesi Haber Müdürü ve A Haber Tv Yaz Boz Pogramı Yapımcısı Mevlüt Yüksel’i 14 Şubat Günü gazetecilik faaliyetlerinden dolayı bulunduğu Erbil Havalimanı’ndan IBKY görevlilikleri tarafından hukuksuzca içeriye alınmamasını kınadı.

Dernek yönetim kurulunda yapılan yazılı açıklamada ’’Irak Bölgesel Kürt Yönetimi görevlileri gazetecilik faaliyetlerinden dolayı Irak’a Erbil havaalanından giriş yapan gazeteci Mevlüt Yüksel’i hukuksuz bir şekilde geri çevirmişlerdir. Mevlüt Yüksel son günlerde Kerkük’te Türkmenlerle ilgili yaptığı haberler, bölücü terör örgütü PKK’nın Irak’taki faaliyetleri konusunda haberler yapmaktadır. Son olarak, Kerkük'te bulunan Kapalı Çarşı’nın bir sabotaj sonucu yakılması haberini dünya kamuoyuna taşımıştır. IBKY keyfi bir uygulama ile meslektaşımızın gazetecilik faaliyetlerini engellemiştir. TKÜUGD olarak uygulamayı şiddetle kınıyoruz’’ denildi.

Gazeteci Mevlüt Yüksel'e Irak'a giriş yasağı! ile ilgili etiketler A Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.