Gazeteci Gülsüm Khalilova, Ukrayna'dan gözyaşları içinde aktardı: Belki bu son yayınım olur!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bölgede tansiyon gittikçe yükselirken Kırımlı gazeteci Gülsün Khalilova yaşananlara isyan etti. Paylaşımı sosyal medyada gündem olan Khalilova, "Belki bu sizinle son yayınımız olur. Çünkü başkent Kiev sürekli vuruluyor. Kafasını kuma gömmüş dünya ise sadece kınamakla meşgul. Korkarak yaşamaktansa, şereflice ölmek daha güzeldir." dedi.

Geçtiğimiz gün Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesi ile Avrupa'nın göbeğinde savaş resmen başladı. Ukrayna'nın birçok şehrinde bombalar patladı, siviller füzeli saldırılarla öldürüldü. Başkent Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edilirken ülke genelinde ise sıkıyönetim ve seferberlik kararı alındı.

"BELKİ BU SİZİNLE SON YAYINIMIZ OLUR"

Sıcak çatışmanın içerisinden haberleri ve bölgedeki son durumu aktaran Gazeteci Gülsüm Khalilova ise çektiği video ile tüm dünyaya seslendi. Kiev sokaklarında yürürken konuşan Khalilova, "Savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur. Çünkü başkent Kiev sürekli vuruluyor. 21. yüzyılda 1942 yılının karanlığını yaşıyoruz. Biz buradayız, çalışmaya devam ediyoruz. Korkarak yaşamaktansa, şereflice ölmek daha güzeldir." dedi.

"KAFASINI KUMA GÖMEN DÜNYA KINAMAKLA MEŞGUL"

Dünyaya sitem eden genç gazeteci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Askerler ve halk işgalcilere karşı direniyor. 21. yüzyılda Avrupa'nın göbeğinde bir ülke göz göre göze işgal edildi, bombardıman altında. Kafasını kuma gömmüş dünya ise sadece kınamakla meşgul. Kınamaktan korkanlar da var. Ama bir gün gelecek, onların da başkenti işgal edilince anlayacaklar ama geç olacak. "

Gazeteci Gülsüm Khalilova, Ukrayna'dan gözyaşları içinde aktardı: Belki bu son yayınım olur! ile ilgili etiketler Ukrayna gazeteci Rusya Gulsum Khalilova kiev işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.