'İBB'den adrese teslim ihale!'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştiraklerinden İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK A.Ş.), bilgisayar programlama faaliyetleri için ihale açtı. Söz konusu ihalelerin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlere ait şirketlere verildiği iddia edildi.

İBB iştiraklerinden İSBAK A.Ş. 2020 yılında kurum tarafından açılan ihalesiz işlerin listesini yayımladı. Söz konusu listede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlere ait şirketlerin ihaleleri aldığı iddia edildi.

Söz konusu listeyi sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Cengiz Alaçayır, şu ifadeleri kullandı:  

''Bu KURNAZLIĞA anca ŞAPKA çıkartılır...! İstanbullu'yu, deprem ile Kanal İstanbul ile korkutup oyalarken, diğer taraftan da yaklaşık 100 milyon TL'lik ihaleyi kaşla göz arasında kendisinden torpilli şirketlere dilediği gibi pay etmiş! Oynat işaretiKimi şirketler EVLENMİŞ kimisi de ORTAK!'' 

İşte o belge;

'İBB'den adrese teslim ihale!'

Alaçayır paylaşımlarına şu ifadelerle devam etti;

''Seçim sonrası; genelde Beylikdüzü'nde oturanların kurduğu ve mantar gibi çoğalan şirketlerden birisi de FORMELNET BİLİŞİM..

Şirket, kurulduktan 2 ay sonra İBB şirketi İSBAK'tan peş peşe ihaleler alırken, toplamda 40 milyon TL.'lik rant pastasının kazanan tarafı oldu.!

CHP'li Ekrem İmamoğlu; Ortağı olduğu inşaat projesinin ayak işlerine de bakan Uğur Öztürk adlı emlakçının kurduğu şirkete, kuruluşundan sadece 20 gün sonra özel sertifikalar, ve donanım gerektiren 6 milyon 500 bin TL.'lik bir işi PEŞKEŞ çekti..!''

'İBB'den adrese teslim ihale!' - Resim : 2

'İBB'den adrese teslim ihale!' ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu Şirket ihale İSBAK A.Ş. Cengiz Alaçayır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.