Gazeteci Atilla Türker'den Türk futbol dünyasını sarsacak çok konuşulacak kitap...

Türkiye’de son yıllarda yıldızı parlayan en etkili spor yazarı Atilla Türker, bu kitabı ile Türk futbolunun içerisindeki kirli düzeni tüm ayrıntılarıyla açıklıyor. Türk futbol dünyasını derinden sarsacak olan kitapta, özellikle dört büyük kulüp olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’da yapılan transferlerde, uçan paralar, dönen dolaplar, cambaz menajerler, taklacı yöneticiler ve futbol federasyonundaki entrikalar belgeleri ile yer alıyor.

Gazeteci Atilla Türker Türk futbolunun içindeki kirli düzene ilişkin bir kitap çıkardı. Kitabın içeri, Türk futbolunun içindeki kirli düzenin ne boyutlarda olduğunu görmenize yetecek. Beşiktaş'tan Galatasaray'a Fenerbahçe'den Trabzonspor’a Uçan paralar dönen dolapları, cambaz m enajerler, taklacı yöneticiler, futbol federasyonundaki entrikalar… Kitapla ilgili spor basını ve camiasının önemli isimlerl görüş beyan etti. "FUTBOLUN ARKA BAHÇESİ" kitabı sır perdesini aralıyor. İşte o görüşlerin tamamı:

Sadettin Saran: Haberleriyle dünyada sekizinci, Türkiye'de de birinci olan Ajansspor'un kıymetli yazarı Atilla Türker ile gurur duyuyoruz, tebrik ediyoruz.

Hıncal Uluç: Atilla Türker, menajerlerin idari ve teknik yöneticileriyle işbirliği yaparak kulüpleri ve döviz olarak ülkeyi nasıl soyduklarını anlatan korkunç yazılar yazıyor. Futbolumuzda dönen dümenleri artık herkes biliyor.

Attila Gökçe: Adaşım Atilla Türker, yıllarca birlikte çalıştığımız, başarıyı paylaştığımız bir meslektaşım. Çok çok iyi bir muhabirdi. Araştırmacı gazeteciliğe evrildi. İşini büyük sorumluluk duygusuyla, cesaretle yapıyor. Atilla, 2013-2016 yılları arasında Antalyaspor'daki menajerlik vurgununu isim isim, firma firma, rakam rakam yazarak yayınladı. Futbolcuya ödenen para 1 ise, menajerlik firmalarına ve aracılara 2 veriliyordu. Bu rezalet ötesi olay nasıl mı yankılandı? Atilla akşam-sabah ölüm tehditleri almaya başladı. Arada küfür, hakaret, bol bol aşağılama da var. Unutuyorlar... Atilla’nın yüreği hepsinin toplamından daha büyük. Üstelik tertemiz. Bu arada... Atilla Türker yalnız değil. Arkasında koskoca Türkiye Spor Yazarları Derneği var. Hepimiz yanındayız. Asla yalnız bırakmayız.

Şansal Büyüka: Atilla Türker inandığım bir meslektaşımdır. Belgeli, bilgili yazar, yazılarının doğruluğu tartışılmaz.

Ali Sami Alkış: Hıncal Uluç'un derin, zengin, etkili ve çaplı yorum hazinesinin... Attila Gökçe'nin düzgün ve özgün Türkçe yazı kalitesinin... Şansal Büyüka'nın detayları keşfetme yetisinin... Atilla Türker'in her yazısına korkusuz manşet ve habercilik tohumları ekmesinin tek kişide buluşmasına, Gerçek Spor Yazarı denir. Bu dört özellikten hiç olmazsa birini içermiyorsa; ortaya çıkan şey, imitasyondur. Yukarıdaki Kare As'tan biri olan Atilla Türker, eğer kitap çıkarmışsa; acı gerçeklerle yüzleşmeye hazır ol sinyali gelmiş demektir.

Oğuz Tongsir: Spor yazarı arkadaşımız Atilla Türker ne yapmış? Omar Elabdellaoui’nin menajerinin Galatasaray Kulübü'nden alacağı milyonlarca Euro'luk komisyonu haber yapmış. Hem de belgelerle. Vay efendim sen misin bunu yazan! Galatasaray’ın resmi sitesinden bir açıklama: "Bunun hesabını soracağız, mahkemeye vereceğiz." Hiç durmayın... Gerekirse ben de Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı olarak o davaya tanık olarak katılır, gazetecilerin haber alma hürriyetini kimsenin engelleyemeyeceğini anlatırım. Arkandayız Atilla Türker. Seni tebrik ediyoruz. Seninle gurur duyuyoruz.

Fatih Altaylı: Atilla, Türkiye'de hala gazetecilik yapan tek spor yazarı... Başka örneği yok. Bir tane o var. Vallahi... Diğerleri kulüp sözcüsü, kulüp yazarı, kulüp yalakası, başkan bilmem nesi, falan filan... Atilla hala yolsuzluk, uğursuzluk, hırsızlık, haksızlık, çarpıklık falan, onları yazıyor. Bayılıyorum. Tek okuduğum yazar diyebilirim.

Rıdvan Dilmen: Atilla Türker çok güvendiğim, inandığım ve iyi okuru olduğum çok iyi bir gazetecidir.

Erman Toroğlu: Atilla çok inandığım, son derece düzgün, ağzına bir kuruş haram girmeyen düzgün bir gazetecidir. Yıllardır kimsenin maşası olmadı, baron gruplarına da katılmadı.

Gazeteci Atilla Türker'den Türk futbol dünyasını sarsacak çok konuşulacak kitap...

Gazeteci Atilla Türker'den Türk futbol dünyasını sarsacak çok konuşulacak kitap... ile ilgili etiketler atilla türker
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.