Gazete yayın yönetmeni çalışanını kurşunladı

Çorlu’da uzun süredir yayın yapan Devrim Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Zafer Alparslan, gazetede çalışanı Hüsnü Kurşun'un işten ayrılmak istemesine kızdı. Yönetici Alparslan, çalışan elemanını önce küfürler etti ve tabancanın kabzasıyla ensesinden, sonra da sağ bacağından kurşunlayarak yaraladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Çorlu’da yerel bir gazetede yaşanan silahlı saldırı olayı,duyanları oldukça şaşırttı.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Çorlu’da uzun süredir yayın yapan Devrim Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Zafer Alparslan, Eylül 2020'den bu yana gazetenin sosyal medya ve canlı yayın sayfalarını yöneten gazeteci Hüsnü Kurşun'nun işten ayrılmak istemesine kızdı. Yönetici Alparslan çalışan elemanını odasına çağırdı ve neden işten ayrılmak istediğini sordu.

Hüsnü Kurşun adlı genç, başka bir yerde çalışacağını söyledi. Bunu üzerine Zafer Alparslan, Hüsnü Kurşun’a küfürler etti. Genç gazeteci yöneticisinin kendisine küfürler etmesinden sonra odadan çıktı. Zafer Alparslan Kurşun’un odasından çıkmasından sonra arkasından giderek önce tabancanın kabzasıyla ensesinden, sonra da sağ bacağından kurşunlayarak yaraladı.

Gazete yayın yönetmeni çalışanını kurşunladı

GENÇ GAZETECİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Özhan Alpaslan’a ait olduğu ifade edilen Çorlu Devrim Gazete'sinde yaşanan olay sonrası neye uğradığını şaşıran Hüsnü Kurşun yere düştü. Bu arada silah sesini duyan vurulan gencin çalışma arkadaşları ilk müdahaleyi yaptı.

Aşırı kan kaybeden Kurşun, gelen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç çalışan atar damarı parçalanması üzerine ameliyat edilerek önce yoğun bakıma sonra da servise alındı.

KAÇAN GAZETE YAYIN YÖNETMENİ ARANIYOR

Kan donduran olaydan sonra saldırgan Zafer Alparslan olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Tekirdağ ve Çorlu Emniyet ekipleri tarafından hala aranan saldırgan genel yayın yönetmeni Zafer Alparslan'ın yakalanması için çalışmalar sürdürüldüğü belirtildi.

Gazete yayın yönetmeni çalışanını kurşunladı - Resim : 2

ÖNCE ODASINDA KÜFÜR ETTİ SONRA KABZA VE SİLAHLA VURDU

Yöneticisi tarafından vurulan genç gazeteci Hüsnü Kurşun’un hastanede polise verdiği ifade şunları söylediği öğrenildi.

”Ben gazetede teknik eleman olarak çalışıyordum. Gazetenin genel yayın yönetmeni olan Zafer Alparslan’a, bu ay sonu itibari ile ayrılmak istediğini ve İstanbul’da iş bulduğumu söyledim. Bunun üzerine beni odasına çağırdı ve küfürler ederek, ”Sen bizi satıyorsun. Defol git.” dedi.

Bunun üzerine ben bir şey demeden odasından çıktım. Bir iki adım atmıştım ki, enseme sert bir cisimle vurulduğunu hissettim ve tam arkamı döndüm. Bu kez Zafer Alparslan enseme kabzesi ile vurduğu tabancası ile sağ ayağıma ateş etti ve kaçtı.

Ben ne olduğunu anlayamadan yere düştüm. Zaten kan kaybından da bayılmışım. Gözlerimi hastanede açtım. Atar damarım parçalanmış. Ayağım morarmaya başlamış. Kan kaybından ölebilirmişim. Zafer Alparslan’dan şikayetçiyim. Benim gibi diğer çalışanlara da küfürler ediyor ve mobbing uyguluyordu. Olay sonrası sesimizi kimseye duyuramadık. Çünkü tehditler vardı. Bunun üzerine sosyal medya da yayınlar yaparak başıma gelen yaralama olayını duyurdum.” dedi.

YEREL GAZETECİLER TEHDİT EDİLDİ

Öte yandan meydana gelen silahlı yaralama olayından sonra, Devrim Gazetesi’nin görevlilerinin Çorlu'da haber yapan veya yapmak isteyenleri telefonla aradıkları ve tehdit ederek haber yapılmasını önlemeye çalıştıkları iddia edildi.

Yine aynı gazete yöneticilerinin, meydana gelen olayı ört bas etmeye çalıştıkları da söylendi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yerel gazeteciler, SuperHaber’e saldırı olayının çarşamba günü saat 17.00 sıralarında olmasına rağmen tehdit şer üzerine haberi yapamadıklarını açıkladılar.

Gazete yayın yönetmeni çalışanını kurşunladı ile ilgili etiketler Saldırı gazeteci Kurşun
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.