"Gaz bahane, stratejik ortaklık şahane!"

Ebru Baki'nin sunumuyla Habertürk ekranlarına gelen 'Para Gündem' programına konuk olan SuperHaber yazarı Metehan Demir, Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk ekranlarında Türkiye'nin gündeminde olan Doğu Akdeniz meselesini yorumladı.

"Doğu Akdeniz'de yapılmak istenen ne?" sorusuna  "Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları ile ilgili çok kaynak araştırdım. Daha hala araştırma aşamasındayım ama karşıma çok dramatik rakamlar çıkmadı. Benim gördüğüm kadarıyla Doğu Akdeniz'deki enerji gerginliğinin yarattığı enerji uluslararası konjonktürde daha stratejik olarak kullanılıyor." şeklinde yanıt veren Demir, sözlerine şöyle devam etti:

"BURAYI TUTTUĞUNUZ ZAMAN DÜNYANIN ÖNÜMÜZDEKİ 20 30 YILINI TUTABİLİYORSUNUZ"

"Çünkü yerine bakarsanız Doğu Akdeniz, İsrail'e bakıyor, Kuzey Afrika'yı tutuyor, Süveyş'i tutuyor... Birçok noktada ABD'nin hareketli üslerini daha da hareketli hale getiriyor. Ve İngilizlerin Kıbrıs'taki iki askeri üssünü de düşündüğümüzde burası o kadar enteresan bir yer ki burayı tuttuğunuz zaman dünyanın önümüzdeki 20-30 yılını tutabiliyorsunuz anlamına geliyor. Yani ben onların 'Doğal gaz bahane, stratejik açılar şahane' mantığıyla geldiğini düşünüyorum."

"CİDDİ HESAPLAR VAR"

 Bölgede 200'den fazla savaş gemisi olduğunu belirten Demir, "Fransa'nın üs için gelmesi, İngilizlerin yeni nesil savaş uçaklarını bu üslere kaydırması, ABD'nin ve Fransa'nın Rumlarla özel anlaşmalar yapması... Tüm bunların altında ciddi hesaplar olduğunu düşünüyorum. Bir süreden beri de bu giderek tırmanıyor." ifadelerini kullandı.

"Gaz bahane, stratejik ortaklık şahane!" ile ilgili etiketler SuperHaber Metehan Demir Habertürk Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.