Gary Kasparov, Ukrayna'nın askeri olarak derhal desteklenmesini istedi

Rusya Milli Takımı'nın golüsü Fedor Smolov'dan sonra satrancın efsane ismi Garry Kasparov da ülkesinin Ukrayna'ya savaş açmasına tepki gösterdi. "Batı"yı harekete geçmeye çağıran eski dünya satranç şampiyonu, "Putin'in savaş makinesini iflas ettirin. Rusya'nın ekonomisini dondurun ve el koyun" ifadelerini kullandı.

Satrançın yaşayan efsanesi Garry Kasparov, ülkesi Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini ve Putin'i eleştiren paylaşımlar yaptı.

Eski Dünya Satranç Şampiyonu Rus Kasparov, yıllardır muhalifi olduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in durdurulması için çağrıda bulundu.

Yaptığı paylaşımda, ülkesi Rusya'yı ve Putin'i eleştiren Kasparov, Ukrayna'nın askeri olarak derhal desteklenmesini istedi.

"Putin'in savaş makinesini iflas ettirin. Rusya'nın ekonomisini dondurun ve el koyun" ifadelerini kullanan ünlü satranç şampiyonunun paylaşımında öne çıkan mesajları şöyle:

"Ukrayna'yı askeri olarak derhal destekleyin... Rusya'yı her uluslararası ve finans kuruluşundan kovun. PACE, Interpol gibi... Rusya'dan gelen tüm büyükelçileri geri yollayın... Putin'in küresel propaganda makinesinin tüm unsurlarını yasaklayın... Diktatörün yalan ve nefret yaymasına yardım etmeyi bırakın... Putin'in uşaklarını özgür dünyada ifşa edin ve onlara karşı hareket edin... Rus petrol ve gazını almayın. OPEC'e baskı yapın, üretimi artırın... Maliyetlerin, fedakarlıkların olacağını kabul edin... Mücadele zamanı."

Gary Kasparov, Ukrayna'nın askeri olarak derhal desteklenmesini istedi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Vladimir Putin Garry Kasparov
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.