Garo Paylan kimdir? HDP'li vekil Garo Paylan'dan Ermenistan'a destek!

Garo Paylan kimdir? Garo Paylan'dan Ermenistan'a destek geldi. HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan, Azerbaycan'ın da sivilleri hedef aldığını söyleyerek skandal bir açıklamaya imza attı. İşte detaylar...

Garo Paylan kimdir? HDP'li milletvekili Garo Paylan'dan Ermenistan'a destek geldi. İşte detaylar..

GARO PAYLAN KİMDİR?

Garo Paylan, aslen Malatyalı olan Ermeni bir ailenin üç çocuğundan ortancası olarak 3 Ekim 1972'de İstanbul'da doğdu. Kuşaklardır ayakkabıcı olan ailesi, 1969'da Malatya'dan İstanbul'a göç etmiş ve kendisine dedesi Yemenici Garabet'in adının kısa hâli olan Garo adını vermişti. Eğitim hayatını İstanbul'da sürdüren Paylan, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olarak tamamladı..Siyasi kariyeriHaziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nin İstanbul'da üçüncü bölge ikinci sıradan milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi ve böylece TBMM tarihinde 54 yıl sonra meclise giren milletvekillerinden biri oldu. Kasım 2015 genel seçimlerinde de HDP'nin İstanbul milletvekili seçildi.

Azerbaycan’ı sorumlu tuttu


Sivil yerleşim yerlerini hedef alarak masum sivillere zarar veren Ermenistan’a tepki yağarken, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, saldırı sonrası Azerbaycan’ı suçlayan bir açıklamada bulundu.

Paylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Karabağ’da süren savaşta, her iki taraf da sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor. Azeri ve Ermeni güçleri derhal sivil yerleşim yerlerine saldırıları durdurmalıdır! Ateşkesi sağlayamadığımız sürece, iki halk birbirine kıyarak, beraberce kaybetmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Garo Paylan kimdir? HDP'li vekil Garo Paylan'dan Ermenistan'a destek!

 

 

Garo Paylan kimdir? HDP'li vekil Garo Paylan'dan Ermenistan'a destek! ile ilgili etiketler HDP garo paylan kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.