Garo Paylan: Ayasofya'da çan çalınsın, ayin yapılsın

Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden cami statüsüne kavuşması HDP'lileri rahatsız etmeye devam ediyor. Danıştay kararı öncesi Ayasofya'nın kilise yapılması gerektiğini söyleyen HDP'liler şimdi de caminin bir bölümünde Hıristiyanların pazar ayini yapmasını önerdi. HDP'li Garo Paylan, "Bir yanda ezan okunsun, diğer yanda çan çalsın" dedi.

HDP Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, T24'te Şirin Payzın’ın konuğu oldu.

Paylan, Ayasofya’nın ibadete açılması konusundaki sorulara verdiği cevaplar ile dikkat çekti.

"Ayasofya tabii ki ibadete açılsın, benim hiçbir itirazım yok." diyen Paylan, " Şöyle bir formül olabilir belki, illa isteniyorsa, Ayasofya çok büyük bir yer, biliyorsunuz belli bir yerinde namaz kılınıyor, zaten ibadete açık. Belli bir yerinde de kilise olarak biz ibadet edebilelim, biz Hıristiyanlar olarak gidelim orada duamızı edebilelim, Ayasofya’nın belli bölümleri var, orada bir de çan olsun. Düşünün bir yanda ezan okunsun, diğer yanda çan çalsın, orta alan da müze olarak herkesin buluşabileceği, Hıristiyanların buluşabileceği bir barış kilisesine, barış camisine ve barış müzesine dönüşsün." şeklinde konuştu.

"BARIŞIN YERİ OLABİLİR"

 Buna ihtiyacımızın olduğunu belirten Paylan, "1000 yıl bakın çan çalmış, 500 yıl ezan okunmus bir mabetten bahsediyoruz. Burası kutuplaşmanın, kamplaşmanın, ötekileştirmenin değil, barışın yeri olabilir." ifadesini kullandı.

Garo Paylan: Ayasofya'da çan çalınsın, ayin yapılsın

Garo Paylan: Ayasofya'da çan çalınsın, ayin yapılsın ile ilgili etiketler HDP Ayasofya Kilise garo paylan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.