Garanti Bankası Genel Müdürü görevinden ayrıldı!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil emeklilik talebi ile istifa etti. Banka yönetimi Erbil'den boşalan Genel Müdürlük görevine Recep Baştuğ'u atadı.

Ali Fuat Erbil'in emeklilik talebi ile yaptığı istifasının kabul edilmesinin ardından Garanti Bankası'nın genel müdürlüğüne atanan Recep Baştuğ 1989 yılından bu yana bankada çeşitli görevlerde bulundu. 

2013'ün başından itibaren Ticari Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Baştuğ Şubat 2018'de istifa ederek görevinden ayrılmıştı.

GARANTİ BBVA'DAN KAP'A AÇIKLAMA

Garanti Bankası'ndan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bankamız Yönetim Kurulu'nun 19.08.2019 tarihli kararına ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmektedir. Bankamız Yönetim Kurulu 19.08.2019 tarihli kararında Sayın Ali Fuat Erbil'in Genel Müdürlük görevinden emeklilik talebi ile ilettiği istifa dilekçesi kabul edilmiştir. Sayın Erbil'in istifası ile boşalan Genel Müdürlük pozisyonuna Recep Baştuğ'un atanmasına karar verilmiştir. Gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben Sayın Baştuğ'un 1 Eylül 2019 tarihi itibari ile söz konusu görevleri devralması planlanmaktadır. Bankacılık Kanunu ilgili maddeleri uyarınca Sayın Baştuğ Genel Müdürlük pozisyonunu üstlenmesini takiben Yönetim Kurulu'muzun doğal üyesi olarak da görev alacaktır."

RECEP BAŞTUĞ KİMDİR?

Çukurova Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Recep Baştuğ, 1989 yılında Garanti Bankası Teftiş Kurulu’nda göreve başladı. 1995-1999 Kurumsal Şube Müdürü, 1999-2004 Ticari Bölge Müdürü, 2004 -2012 yılları arasında da Ticari Bankacılık Pazarlama Müdürlüğü Koordinatörü olarak görev yapan Baştuğ, 1 Ocak 2013 itibarıyla bugünkü görevine atandı. Baştuğ aynı zamanda Garanti Finansal Kiralama A.Ş. ve Garanti Faktoring A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Garanti Filo’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Bankacılık ve işletmecilik dallarında iş tecrübesi 27 yıl olan Baştuğ, Garanti Bankası'nda Ticari Bankacılık İstanbul ve Ankara Pazarlama, Ticari Bankacılık Anadolu Pazarlama, Tüketici Finansmanı alanlarından sorumluydu.

Garanti Bankası Genel Müdürü görevinden ayrıldı!

Garanti Bankası Genel Müdürü görevinden ayrıldı! ile ilgili etiketler Garanti Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.