Gara nerede? Kuzey Irak Gara bölgesi haritası

Dün akşam Gara bölgesinde gerçekleştirilen operasyon ile Pençe Kartal Harekatı başlatıldı. Gara nerede ve Kuzey Irak Gara bölgesi haritasını sizler için araştırdık. İşte, Kuzey Irak Gara bölgesi haritası…

Dün gece Türk Silahlı Kuvvetleri Gara bölgesinde PKK'ya karşı başlattığı Pençe Kartal Harekatı merak ediliyor. Bakanlığın yaptığı yazılı açıklama ile, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen başarılı operasyonlar ardından ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/KCK'nın, Irak'ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını halen sürdürmeye çalıştığı, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiği ve ayrıca geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespiti yapıldığı açıklandı.

Gara nerede? Kuzey Irak Gara bölgesi haritası

Kuzey Irak Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan yerlere 10 Şubat 2021 günü saat 02.55'ten itibaren 'Pençe Kartal-2 Harekatı' gerçekleştirildi. Dün gerçekleştirilen harekatta Milli Savunma Bakanlığı, Gara Bölgesi’nde devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı’nda görevli olan bir yüzbaşı ve bir astsubayın şehit olduğunu duyurdu. Bu acı haber sonrası, Gara Bölgesi’nin nerede olduğu merak edildi.

Gara Bölgesi Nerede?

Gara,Kürtçe ismiyle Garê bölgesi Kuzey Irak‘ın dağlık bölgeye verilmiş ismi. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olmaktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Gara Dağı ayrıca, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar önemlidir.

Gara nerede? Kuzey Irak Gara bölgesi haritası

Gara nerede? Kuzey Irak Gara bölgesi haritası ile ilgili etiketler kuzey ırak gara bölgesi haritası ırak gara bölgesi nerede
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.