Gar saldırısı öncesi Henri Barkey: Türkiye'de şehirler havaya uçar

Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey hakkında 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldıkları gerekçesiyle hazırlanan iddianamede flaş detaylar ortaya çıktı. Buna göre; iddianamede 103 kişinin öldüğü Ankara Gar patlamasından önce Henri Barkey'in İngiliz Financial Times'a "Türkiye'de şehirler havaya uçar" açıklaması yaptığı belirlendi. Barkey'in ziyaretlerinin ardından Türkiye'de meydana gelen eylemlere tek tek yer verilen iddianamede "Bunlar bir tesadüfle açıklanamaz" denildi.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey'in hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istenen davada son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Kavala ve Barkey ile ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı. Buna göre Barkey'in 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde etkin rol aldığı ve gerçekleştirdiği her ziyaretin ardından Türkiye'de kanlı terör saldırılarının yaşandığı ortaya çıktı.

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMALAR YAPMIŞ VE FINANCIAL TIMES'TA YAYINLANMIŞ

İddianamede; 103 kişinin öldüğü Ankara Gar patlamasından önce Barkey'in İngiliz Financial Times'a "Türkiye'de şehirler havaya uçar" açıklaması yaptığı belirtildi. Barkey'in ziyaretlerinin ardından Türkiye'de meydana gelen eylemlere tek tek yer verilen iddianamede "Bunlar bir tesadüfle açıklanamaz" denildi.

İDDİANAMEDEN ŞOK DETAY: "ŞEHİRLER HAVAYA UÇAR"

17 - 25 Aralık kumpasları ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na yönelik kurulan kumpasların başarıya ulaşamaması sonrasında PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi farklı fraksiyondan terör örgütleri tarafından Türkiye'nin birçok yerinde bombalı saldırılar gerçekleştirilmeye başlandı.

2015 yılı başlarından itibaren de PKK Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı yerleşim yerlerinde hendekler kazarak sözde özerklik ilan etti.

Barkey, bu süreçte 15 Ocak ile 22 Ocak, 31 Mayıs ile 08 Haziran arasında Türkiye'de bulundu. 7 Haziran 2015 genel seçiminden 1 hafta önce Türkiye'ye geldi ve seçimin ertesi günü Türkiye'den ayrıldı.

Barkey'in Türkiye hakkında ortaya çıkan son dakika sözleri şöyle oldu: "Ya seçimler aynı sonucu verir ve insanlar Erdoğan'ın bu gerginliği boşuna yarattığını söyler ya da HDP parlamentoya giremez ve şehirler havaya uçar"

Gar saldırısı öncesi Henri Barkey: Türkiye'de şehirler havaya uçar

Bu sözlerinin ardından Ankara Garı önünde 10 Ekim'de DAEŞ tarafından bombalı saldırı yaşandı.

Barkey, İstanbul ve Adana'da yaptığı görüşmelerin ardından Irak'a gitti. 13 Mart 2016'dan sonra Kızılay Güvenpark'ta PKK tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Irak'ta çeşitli terör örgütlerinin üst düzey yöneticileri ile yaptığı görüşme sonrasında da DEAŞ İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı yaptı.

Gar saldırısı öncesi Henri Barkey: Türkiye'de şehirler havaya uçar ile ilgili etiketler Osman Kavala FETÖ 15 Temmuz Financial Times Henri Barkey
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.