Gamze Bulut kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Gamze Bulut kimdir sorusu Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından doping yaptığı gerekçesiyle cezalandırılmasından sonra sosyal medyada gündeme geldi. Milli atlet Gamze Bulut 2020 yılına kadar olimpiyatlardan men edildi. Milli atlet olan Bulut doping nedeniyle ceza alan Aslı Çakır Alptekin ile aynı kaderi paylaştı. Peki Gamze Bulut kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte merak edilenlerin hepsi...

Gamze Bulut kimdir sorusu bugüne damga vurdu. Gamze Bulut yine kendisi gibi milli atlet olan Aslı Çakır Alptekin ile kader birliği yaptı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından doping yaptığı gerekçesiyle cezalandırılan Gamze Bulut 2020 yılına kadar yarışmanalardan men edildi. İşte 1992 İstanbul doğumlu olan Gamze Bulut nereli kaç yaşında sorularının yanıtı...

Gamze Bulut, aldığı doping cezasıyla gündeme geldi. Milli Atlet Gamze Bulut, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından doping yaptığı gerekçesiyle yarışmalardan men cezası aldı Peki, gündeme oturan ve 2020’ye kadar yarışlardan men edilen Gamze Bulut kimdir?

gamze_bulut_kimdir

Gamze Bulut Kimdir?

İşte Gamze Bulut kimdir sorusunun cevabı: Milli atlet Gamze Bulut, 3 Ağustos 1992’de doğdu. 1500m'de 1500 metre 2012 Olimpiyat şampiyonudur. Aslı Çakır Alptekin'in doping yaptığı ispatlanması ile birlikte CAS tarafından birinciliği ve altın madalyası alınıp ikinci olan Gamze Bulut'a verildi. 18-25 Temmuz 2009 tarihlerinde Tampere'de düzenlenen Yıldız Bayanlar Olimpik Yaz Festivali'nde 2.000 m engellide Avrupa üçüncüsü oldu.5-6 Eylül 2009 tarihleri arasında Yunanistan'da yapılan Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 3.000 metre engellide Balkan Şampiyonu oldu [Helsinki’de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1.500 metrede altın madalya kazanan bir diğer Türk atleti Aslı Çakır Alptekin'in ardından 4.06.04’lik derecesiyle gümüş madalya kazandı. Ancak 2015 yılında Uluslararası Tahkim Mahkemesi tarafından Aslı Çakır Alptekin'e doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl müsabakalardan men cezası vermesi sonucunda daha sonra altın madalya ile ödüllendirildi.

Gamze Bulut, Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları'na katılacak Türkiye takımına seçildi. Yarı finalde hızlı koşulan seride yer alan sporcu, 4:01.18 ile kendi en iyi derecesini geliştirerek serisinde ikinci oldu ve finalde yer almaya hak kazandı. 1.500 metre branşında final yarışına kalmayı başaran en genç sporcu olan Bulut, 4.10.43'lük derecesiyle takım arkadaşı Aslı Çakır Alptekin'in ardından yarışı ikinci sırada bitirerek gümüş madalyayla ödüllendirildi. 2015 yılında Uluslararası Tahkim Mahkemesi (CAS), Aslı Çakır Alptekin'e doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl müsabakalardan men cezası verildi. Böylelikle Alptekin'in kazandığı altın madalyanın, Gamze Bulut'a verilmesi kararı alındı. Ancak Bulut'un olimpiyat ikinciliği kazandığı 2012 yılından sonra katıldığı müsabakalarda elde ettiği başarısız sonuçlar IAAF tarafından incelemeye alınmasına neden olmuştur. Yapılan incelemelerde atletin 2011, 2012 ve 2015 yılında verdiği numunelerde anormallikler çıkmasından dolayı savunması istenmiştir. Savunmanın yeterli görülmemesi nedeniyle Gamze Bulut'un 2012 Olimpiyat Oyunları ve 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası 1500 metre finalinde kazandığı madalyaların geri alınması kesinleşmiştir.
Gamze Bulut, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF), geriye dönük inceleme sonucu 2007 Dünya Şampiyonası’nda alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlandığı için 31 Mart 2016’da 2 yıl men cezası verdiği Elvan, 29 Eylül 2015’ten itibaren 2 yıl ceza aldı. Elvan’ın 25 Ağustos 2007’den 25 Ağustos 2009’a kadar katıldığı yarışmalardan da diskalifiye edildi.

Gamze Bulut kimdir? Kaç yaşında ve nereli? ile ilgili etiketler Doping gamze bulut kimdir gamze bulut men
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.