Galip Aykaç istifaya davet edildi

Raflarda yaşanan fahiş artışların ardından küstah sözleriyle gündeme gelen BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Aykaç, ŞOK Marketler Yönetimi Kurulu tarafından istifaya davet edildi.

Döviz kuru, akaryakıt fiyatları sakin seyirle devam ederken market reyonlarında önüne geçilemeyen fahiş fiyat artışları vatandaşın canını iyiden iyiye yakmaya başladı. Bu minvalde başlayan tartışmaların ardından BİM İcra Kurulu Üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, kurduğu hadsiz ifadelerle tepkilerin odağı haline geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin fahiş zamlara ilişkin’ FETÖ’ ayrıntısına dikkati çektiği sözlerine tepki gösteren ve yüksek perdeden konuşan Aykaç’a ŞOK Marketler Yönetim Kurulu’ndan ‘şok’ eden bir tepki geldi.

“AÇIKLAMALARI DERNEĞİN BİLGİSİ DIŞINDA”

Sektörün önemli temsilcilerinden ŞOK Marketler Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Aykaç'ın söz konusu açıklamaları Gıda Perakendecileri Derneği'nin bilgisi dışında dile getirdiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Sn. Galip Aykaç, 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar öncesinde, basın açıklaması yapılacağı ve açıklamanın içeriği hakkında Gıda Perakendecileri Derneği tarafından herhangi bir Yönetim Kurulu kararı alınmamış ve herhangi bir ön bilgilendirme yapılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Galip Aykaç istifaya davet edildi

GALİP AYKAÇ İSTİFAYA DAVET EDİLDİ 

Galip Aykaç'ın dernekteki görevinden istifa etmesi gerektiğini, istifa gerçekleşene kadar dernekte alınacak kararların şirketlerini bağlamayacağını belirten ŞOK Marketler Yönetim Kurulu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır. Bu açıklamalar nedeniyle Şirketimiz ve Derneğimiz zan altında kalmış, özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir.

Şok Marketler Yönetim Kurulu olarak; yapılan bu açıklamaları üslup ve tarz açısından tasvip etmediğimizi tarafınıza bildiririz. Bu nedenle Sn. Galip Aykaç'ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız.

“KARARLAR ŞİRKETİMİZİ BAĞLAMAZ”

Ayrılma süreci tamamlanana kadar Şok Marketler olarak dernek faaliyet ve toplantılarına süresiz olarak katılmayacağımızı ve alınacak kararların Şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz. Bu süreçte kendisi tarafından Şirketimizi ve Derneğimizi bağlayacak herhangi bir açıklama yapmamasını önemle rica ederiz"

NELER YAŞANDI?

Vatandaşın marketlerdeki fahiş zamlardan ağzının yandığından haberdar olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘3 harfliler’ olarak adlandırılan marketlerdeki fahiş zamlara dikkati çekerek, “Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Aykaç ise "Üretimde maliyet enflasyonu var. Maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece bu konuşmalar spekülatif" sözleriyle yanıt vermiş, gerilime dahil olan MHP lideri Bahçeli de fahiş artışlara ilişkin beklenmedik bir çıkış yaparak ‘FETÖ’ detayına vurgu yapmıştı.

"Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatlarının araştırılması gerektiğini düşünüyorum" diyen Bahçeli’ye ise Aykaç, "FETÖ örgütü ile bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler" sözleriyle karşılık vermişti.

Galip Aykaç istifaya davet edildi ile ilgili etiketler FETÖ BİM ŞOK market
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.