Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor kimdir?

Şampiyonluk yarışında devam etmek isteyen Galatasaray'da Igor Tudor göreve getirildi. Peki Hırvat teknik adam kimdir?

Galatasaray, bu sezon Karabükspor'da başarılı bir grafik çizen Igor Tudor ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılı kulüp Hıvat teknik adamla 1,5 yıllık sözleşme imzalayacak.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor kimdir?

IGOR TUDOR KİMDİR?

16 Nisan 1978'de Split'te doğan Igor Tudor, 1995'de Hajduk Split'de stoper olarak oynamaya başladı. 1997 yılında ilk kez Hırvatistan Millî Futbol Takımı'na seçilmiştir. 58 maçta 5 gol atan dönemin genç yıldızı 1998 yılında Juventus'un dikkatini çekmiş ve transfer oldu. 2004'te AC Siena'ya kiralansa da 2006 yılında tekrar Juventus'a döndü ve başarılı bir şekilde futbol hayatını sürdürdü.

Şike yüzünden Serie B'ye düşen Juventus tekrar Serie A'ya yükselince Tudor da yeni yapılanma sürecinde Hajduk Split'e geri döndü. Burada kariyerini noktalayan Tudor, 2013 yılından 2015 yılına kadar Hajduk Split'in teknik direktörlüğünü yaptı. Geçtiğimiz sezon Yunanistan'ın PAOK takımını çalıştıran genç teknik adam bu sezon başında Kardemir Karabükspor'a imza atmıştı.

38 YAŞINDA GALATASARAY'IN BAŞINDA

Henüz 38 yaşında olan Tudor, teknik direktörlüğün henüz başı sayılacak bir yaşta Galatasaray'a imza atıyor. Bu sezon başında Kardemir Karabükspor'un başına geçen Hırvat teknik adam özellikle sahasında Beşiktaş ve Galatasaray'ı mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti. Karadeniz ekibinde 20 maçta 27 puan toplayan Tudor, takımını ligde tutmak için gayret gösteriyordu.

Geçtiğimiz sezon PAOK'un başında bulunan Tudor'un görevine Mart ayında son verilmişti.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor kimdir? ile ilgili etiketler Galatasaray yeni teknik direktör ıgor tudor kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.