Galatasaray'ın Riva arazisi ihalesi sonuçlandı!

Galatasaray'ın sahibi olduğu Riva arazisi için yapılan ihaleyi Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı, 3.1 milyar TL'lik teklifle kazandı

Galatasaray'ın sahibi olduğu Riva arazisi için yapılan ihalede milyarlar havada uçuştu. Kıran kırana bir pazarlık yaşanırken en yüksek teklifi 3.1 milyar TL toplam satış geliri ile Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı verdi.

İhalenin ardından Galatasaray hisselerinde yüzde 10'luk bir artış yaşandı.

Emlak Konut mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva arazisi için ilk oturumu geçtiğimiz hafta yapmış ve halede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat vermişti.

KİME NE KADAR?

Arsa satışı karşılığı 3.1 milyar TL satış toplam gelirinden şirket payı denilen yüzde 38'lik bedeli (1 milyar 178 milyon TL) Galatasaray ve Emlak Konut alacak. Bunun 942 milyon liraya denk gelen yüzde 80'ini Galatasaray, kalan 235.6 milyonu da Emlak Konut alacak.

7. KATTA ÖZEL GÖRÜŞME

haberturk.com'un edindiği bilgiye göre, ihalenin ikinci turda 3 katına çıkması Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i de çok mutlu etti. Özbek, Emlak Konut Başkanı ve ihaleyi kazanan şirketin yetkilileri ile Emlak Konut binasının 7'inci katında özel bir görüşme gerçekleştiriyor.

Ayrıntılar geliyor...

Galatasaray'ın Riva arazisi ihalesi sonuçlandı! ile ilgili etiketler Galatasaray ihale Riva firma sonuçlandı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.