Galatasaray'ın eski oyuncusu "Papaz Erhan" lakaplı Erhan Önal vefat etti!

Galatasaray'ın efsanevi oyuncularından "Papaz Erhan" lakaplı Erhan Önal 63 yaşında vefat etti. Önal, Bayern Münih'in profesyonel oyuncu kadrosuna alınan ve Bundesliga'da sahaya çıkan "İlk Türk asıllı göçmen çocuğu" olarak kayıtlara geçmiştir.

Galatasaray'ın eski oyuncularından, "Papaz Erhan" lakaplı Erhan Önal yaşamını yitirdi. Erhan, 1985 yılından 1992 yılına kadar Galatasaray'da toplam 203 mücadelede yer almıştır. 

BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda beyin kanaması geçiren ve çeşitli sağlık sorunları sebebiyle 2011 yılından beri tedavi gören Önal, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Türk Milli Takımı'nda da göre alan Önal, Münih Türkgücü, Bayer Münih, Standard Liege ve Fenerbahçe formasını giyme şansını da elde etmişti. 1957 senesinde Almanya'da dünyaya gelen Erhan Önal, uzun sakkalarından dolayı, "Papaz Erhan" olarak anılmıştır.

BUNDESLIGA’DA OYNAYAN İLK TÜRK

1957 doğumlu Önal, Shwarz Weiss Münih'te futbol kariyerine başlamıştır. Diğer taraftan 1972'de Bayern Münih'e geçen Önal, 1976'da A takımına yğkselere Bundesliga'da futbol oynayan ilk Türk olmuştur. 1978 yılında ise Standard Liege'e transfer olmuştur. 1982 yılında ise Fenerbahçe transferi gerçekleşmiştir. Fakat 7 maç sonra, Galatasaray yenilgisinin ardından kadro dışı kalmıştır. Önal'ın Galatasaray dönemi ise 1985'te başlamıştır. 7 sezanda toplam 2 lig ve 2 kupa şampiyonluğu yaşatan Önal, 185 maşta 12 gol atarak 14 kez A milli olmuştur.

Galatasaray'ın eski oyuncusu "Papaz Erhan" lakaplı Erhan Önal vefat etti!

"ERHAN ÖNAL GELDİĞİNDE TÜRKİYE SALLANDI"

 2018 yılında Galatasaray Kulübü’nin İlyas Tüfekçi ve Erhan Önal için düzenlediği vefa gecesinde konuşan Başkan Mustafa Cengiz Önal için şunları söylemiştir:

”Erhan Önal Türkiye’ye geldiğinde Türk futbolunda bir devrim yaşandı. Erhan Önal geldiğinde Türkiye sallandı. Almanya’da yetişen, orada kendini kabul ettirmiş, Türkiye’ye gelen ilk futbolcuydu. Neredeyse o dönemin Maradonası gibiydi. Türk futbolunun çehresini bu insanlarla birlikte tamamen değiştirdik. Bir camiada vefa yoksa o camialar ölür.”

Galatasaray'ın eski oyuncusu "Papaz Erhan" lakaplı Erhan Önal vefat etti! ile ilgili etiketler erhan önal Papaz Erhan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.