St. Johnstone'ı 4-2 ile geçen Galatasaray'ın rakibi Danimarka temsilcisi Randers oldu

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında İskoçya'nın St. Johnston takımıyla 1-1 berabere kalan Galatasaray, İskoçya'da oynanan rövanş karşılaşmasını 4-2'lik skorla kazandı. Sarı-Kırmızılılar play-off turunda Danimarka temsilcisi Randers ile karşılaşacak.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında İskoçya'nın St. Johnstone takımına konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar, rakibini deplasmanda 4-2 mağlup etti ve UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Danimarka temsilcisi Randers ile eşleşti.

KEREM AKTÜRKOĞLU GECENİN YILDIZI OLDU

Sarı-Kırmızılılar adına goller Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç ve gönderileceği belirtilen Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne'den geldi. 

Play-Off turunda Danimarka'nın Randers takımıyla eşleşen Galatasaray, ilk maçı 19 Ağustos'ta, ikinci maçı ise 26 Ağustos'ta oynayacak. Sarı-Kırmızılılar rakibini geçmesi halinde halinde Avrupa Ligi gruplarına dahil olacak, elenmesi halinde ise Konferans Ligi gruplarına gidecek.

CANLI ANLATIM

16' Sağdan bindiren Boey'in yerden aktardıığı pasta Arda Turan gelişine vurdu. Top kalecide kaldı.

29' GOOOL! Diagne attı, Galatasaray 1-0 önde! Kerem'in harika ara pasında savunma arkasına sarkan Mbaye Diagne sol ayağıyla kaleciyi mağlup etti ve üstünlüğü getiren golü attı.

36' GOL: St. Johnstone Kerr'ün golüyle eşitliği yakaladı. Kerr'ün kafa vuruşunda top kale önünde Kane ve İsmail'in arasında kaldı, o noktada bir müdahale ile top çizgiyi geçti ve hakem golü verdi. (Gol, İsmail Çipe kendi kalesine olarak düzeltildi)

D.A. İlk yarı sona erdi.

45' İkinci yarı başladı

64' GOOOL! Galatasaray, ilk gölün asistini yapan Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle öne geçti. Asist Arda Turan'dan geldi.

70' GOOOL! Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu'nun asistini gole çevirdi.

92' GOOOL! Emre Kılınç, Galatasaray adına 4. golü attı.

93' Francis O'Halloran, İskoç ekibinin 2. golünü attı.

İLL 11'LER

Galatasaray: İsmail Çipe, Boey, Luyindama, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu, Feghouli, Arda Turan, Diagne

St. Johnstone: Clark, Kerr, Gordon, McCart, Brown, McCann, Davidson, Craig, Booth, Kane, O'Halloran

İlk maçta kırmızı kart gören kaleci Muslera'nın yerine İsmail Çipe ilk 11'de forma giyecek. Deplasman golü kuralı kalktığı için maçın beraberlikle tamamlanması durumunda uzatma devrelerine geçilecek, burada da eşitliğin bozulmaması halinde ise tur atlayan tarafı penaltılar belirleyecek.

Galatasaray, turu geçmesi halinde Avrupa Ligi play-off turunda Danimarka ekibi Randers ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, elenmesi durumunda ise UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Sırbistan ekibi Vojvodina ile Avusturya ekibi LASK arasındaki eşleşmenin galibiyle mücadele edecek.

ST. JOHNSTON-GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Perth kentindeki McDiarmid Park'ta oynanacak maç TSİ 21.00'de başlayacak. Letonyalı hakem Andris Treimanis'in yöneteceği karşılaşma, D Smart Spor'dan naklen yayınlanacak. 

St. Johnstone'ı 4-2 ile geçen Galatasaray'ın rakibi Danimarka temsilcisi Randers oldu

MAÇIN ANAHTARI İLK 10-15 DAKİKA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın dünkü basın toplantısında, St. Johnstone'un İstanbul'da ortaya koyduğu dirençli futbolun kendisini şaşırtmadığını aktararak, "Rakibimiz temaslı oynayan bir takım. İkinci yarının başındaki kırmızı kart tabii ki oyunun şeklini değiştirdi ama maç öncesi düşüncelerimde rakiple ilgili yanılmadığımı gördüm. Rakibimiz çok mücadele eden, birebir oyunu çok iyi oynayan ve de bir şeyleri kabul etmeyen bir takım. Burada da maçın çok değişik geçeceğini düşünmüyorum. İlk maçta benim için sürpriz olacak bir şey olmadı. Sadece ikinci yarının başı kalecimizi, kaptanımızı kaybetmemiz ve 10 kişi kalmamız bizim için önemli bir dezavantaj oldu. Böyle maçların anahtarı ilk 10-15 dakikadır. Biz de bu dakikalar içerisinde 2-3 net pozisyon bulduk, bunları kullanmadık. Kullansaydık, buraya daha farklı şekilde gelebilirdik." şeklinde konuştu.

Terim, Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'nun kadroda olmadığının hatırlatılması üzerine ise, "Her maçtan sonra devamlı Falcao'yu soruyorsunuz, ben de sabırla cevap veriyorum. Alınmadığı zaman muhakkak bir sebep var. Sebep demeyelim de teknik bir karar diyelim. Bu daha doğru olur." ifadelerini kullandı.

Hollandalı sol bek Patrick van Aanholt ise şunları söyledi: "Takıma iyi uyum sağladığımı düşünüyorum. Fizik olarak da iyi durumdayım. Yarınki maça hazırım ve dört gözle bekliyorum. İlk maça göre farklı olacak. Nasıl oynadıklarını biliyoruz. Biz kendi oyunumuzu oynayıp, turu geçmek istiyoruz. Mücadele gücü yüksek bir rakibe karşı oynayacağız. Zor bir maç olacağını düşünüyorum."

St. Johnstone'ı 4-2 ile geçen Galatasaray'ın rakibi Danimarka temsilcisi Randers oldu ile ilgili etiketler Galatasaray İskoçya UEFA Avrupa Ligi Fatih Terim St. Johnstone Patrick Van Aanholt
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.