Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet eden Ali Koç muydu?

Galatasaray'ın UEFA Finansal Kontrol Organı Yargı Dairesi tarafından yeniden incelenmek üzere, UEFA Finansal Kontrol Organı Soruşturma Dairesi’ne gönderilmesi kararına karşı CAS'a yaptığı itiraz sonuçlandı. Sonucu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz canlı yayında açıkladı ve davayı kazandıklarını belirtti. Alman Bild Gazetesi yazarı Stefan Krause ise konu ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Krause, UEFA nezdinde Galatasaray'ı şikayet edenin F.Bahçe Başkanı Ali Koç olduğunu söyledi.

Avrupa'nın en büyük tirajlı gazetesi Bild'in yazarlarından Stefan Krause, Galatasaray'ın UEFA'ya sevkiyle ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

UEFA, 13 Haziran'da Galatasaray'a Finansal Fair Play (FFP) kuralları kapsamında para ve futbolcu sayısı kısıtlama cezası vermişti.

Krause'nin iddiasına göre, Sarı-kırmızılı ekibi Finansal Fair Play kurallarına uymadığına dair UEFA'ya şikayet eden isim Ali Koç'tu.

Bu iddianın kısa süre içerisinde sosyal medyada yayılmasının ardından Ali Koç'a yoğun tepki yağarken birçok kullanıcı sert bir dille tepki gösterdi.

"SİNSİLİK YAPMAK İSTEYECEKLER"

Sosyal medyada yapılan yorumlardan biri ise olayı farklı bir boyuta taşıdı: 

"Adama hak verin, Galatasaray bu yıl da şampiyon olsa bir daha tutamazlar makas açılır da açılır bir daha hayatta yakalayamazlar. O zaman napmalı? Sinsilik yapıp durdurmak isteyecekler ittifak kurup durdurmak isteyecekler napsinlar..." 

Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet eden Ali Koç muydu?

Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet eden Ali Koç muydu? - Resim : 2

Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet eden Ali Koç muydu? - Resim : 3

"AVRUPA’DAN MEN CEZASI ALMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA ile imzalanan yapılandırma anlaşmasının yeniden incelenmesine itiraz etmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptıkları başvurunun sonucunu açıkladı. Mustafa Cengiz, GSTV canlı yayınında yaptığı açıklamada kararın Galatasaray lehine olduğunu duyurdu.

Mustafa Cengiz, konu ile ilgili şunları söyledi:

“CAS’a itirazımız kabul edildi. Yeniden yargılanma yapılmayacak. Yapılandırma anlaşması devam edecek. Avrupa’dan men cezası almamız söz konusu değil.”

GALATASARAY CAS ‘A BAŞVURMUŞTU

UEFA, Galatasaray Kulübü ile yapılan anlaşmayı UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu'na geri göndererek uzlaşma anlaşmasının tekrar incelenmesine ve soruşturmanın devamına karar vermişti. Galatasaray da konuyu CAS’a taşımıştı.

UEFA İLE NASIL BİR ANLAŞMA YAPILDI?

UEFA, 13 Haziran'da Galatasaray'a Finansal Fair Play (FFP) kuralları kapsamında para ve futbolcu sayısı kısıtlama cezası vermişti. UEFA ile Galatasaray arasında 4 yılı (2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları) kapsayacak şekilde anlaşmanın yapıldığı duyurulmuştu.

Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet eden Ali Koç muydu? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.