Galatasaray'dan yabancı sınırına itiraz!

Fatih Terim'in Alanyaspor maçının ardından eleştirdiği TFF'nin dün açıkladığı yeni yabancı oyuncu düzenlemesine Galatasaray'dan itiraz geldi. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada Türk kulüplerinin uluslararası alandaki rekabetini olumsuz etkileyeceği belirtilen kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacağı ifade edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu dün önümüzdeki sezondan itibaren 3 yıl içinde Süper Lig'de yabancı sınırının 10 düşürülmesini öngeren yeni düzenlemesine ilişkin Galatasaray Kulübü'nden açıklama geldi.

Galatasaray'ın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, 

"Galatasaray Spor Kulübü olarak, her tür platformda ve her kademede sözlü ve resmi yazı ile yabancı sınırlamasına karşı olduğumuzu ısrarla belirtmiştik.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere yabancı sınırlaması ile ilgili kararı yürürlüğe koymuştur.

Yabancı sınırlamasıyla ilişkin bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir.

Söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Galatasaray Spor Kulübü"

denildi. 

Galatasaray Futbol Takımı'nın teknik patronu Fatih Terim de dün Alanyaspor karşılaşmasının ardından kararı eleştirmişti. Sınırlama ve kısıtlamaların gelişimi engelleyeceğini savunan Terim, daha önce de yaşanmış olan tehlikeye dikkat çekerek, "3-0 hükmen yenilgilere herkes hazır olsun" demişti.

 

Galatasaray'dan yabancı sınırına itiraz! ile ilgili etiketler Galatasaray TFF Fatih Terim yabancı kuralı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.