Galatasaray'dan dev takas! Babel yerine Mert Müdür

Galatasaray'da Mariano ve Şener Özbayraklı ile yola devam edilmemesi kesin gibi... Sarı-kırmızılılar bu doğrultuda bir sağ bek transferinin peşinde. İlk teklifi reddedilen Aslan, bu kez kapıyı Ryan Babel ile çalacak. İşte flaş takas görüşmesinin detayları...

Son iki yılın şampiyonu Galatasaray, koronavirüsü salgını nedeniyle lige verilen arada transfer çalışmalarına son sürat devam ediyor. Önümüzdeki sezon için ince eleyip sık dokuyan sarı-kırmızılı ekibi en düşündüren bölgelerden bir tanesi ise sağ bek.

Galatasaray'dan dev takas! Babel yerine Mert Müdür

MARIANO'DAN AYRILIK SİNYALİ!

Daha önce yaptığı açıklamalarda ülkesine dönmek istediğini söyleyen Mariano için ise Atletico Mineiro devrede.

Teknik direktör Jorge Sampaoli adı bir süredir Atletico Mineiro ile anılan Galatasaray'ın sağ beki Mariano'nun transfer edilmesini istedi.

Sarı-kırmızılıların 1 yıllık kontrat önerdiği Brezilyalı futbolcunun da ülkesine dönme ihtimali yüksek gözüküyor.

ŞENER BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Galatasaray'da bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından birisi de Şener Özbayraklı oldu... Fenerbahçe'den bedelsiz olarak transfer edilen milli futbolcu geçirdiği sakatlıkların da etkisiyle ligde sadece 5 maçta forma giyebildi.

Fatih Terim'in raporunun ardından sezon sonu Şener ile yollar ayrılmasına karar verildiği ifade ediliyor.

LINNES'İN KABUS SEZONU

Galatasaray'ın Norveçli yıldızı Martin Linnes, ilk yarıda lisans şokuyla karşılaşmış ve kadro dışı kalmıştı. İkinci yarıda Mariano'nun performansı ve sol beke Saracchi'nin alınmasıyla Linnes, adeta bu sezon kabusu yaşadı.

SAĞ BEKE YERLİ RAMOS!

Sassuolo'nun dikkat çeken isimleri arasında yer alan Mert Müldür, Galatasaray'ın radarında yer almaya devam ediyor. İtalyan basını, Mariano'yu göndermeye hazırlanan sarı-kırmızılı takımın 21 yaşındaki sağ beki yeni sezonda kadrosuna katmayı çok istediğini yazdı.

Fatih Terim'in Mert Müldür'ü çok beğendiği ve oyuncunun gelişiminden memnun olduğu öğrenildi. 2019 yılında Rapid Wien'den Sassuolo'ya transfer olan 21 yaşındaki Mert Müldür, bu sezon Serie A'da 12 maçta forma giydi.

ÖNCE KABUL ETMEDİLER

Galatasaray'ın birinci önceliği Mert… Ancak sarı- kırmızılılar aynı zamanda elindeki fazlalıklardan da kurtulmaya çalışıyor.

Bir süre önce Mert için Sassuolo'ya satın alma opsiyonlu bir kiralama anlaşması teklif ettiği iddia edilen Galatasaray'ın bu teklifine olumsuz cevap aldığı bildirildi.

Fotomaç'ta yer alan haberde sarı-kırmızılıların Avusturya doğumlu genç oyuncudan vazgeçmediği, Mert'i almak için bu kez de İtalyan ekibine Ryan Babel takasını teklif ettiği iddia edildi. Bu nedenle görüşmelerin yeniden başladığı kaydedildi.

YERLİ VE MİLLİ

Yeni dönemde yerli ve genç oyunculardan oluşan bir iskelet kurmak isteyen Galatasaray, özellikle savunma hattına genç, dinamik ve uzun vadede sarı kırmızılı formayı giyecek oyuncular arıyor.

Fatih Terim'in de çok yönlü bir oyuncu olan Mert Müldür'ü bu nedenle takımında görmek istediği ifade ediliyor.

AVUSTURYA'YI KABUL ETMEDİ

Avusturya, Türkiye için iki hazırlık maçına çıkan ve resmi mücadele oynamadığı için başka bir ülkenin formasını giyme şansı hâlâ olan Mert'i sıkıştırmaya devam ediyor.

Teknik direktör Franco Foda iki kez çağrıda bulunmuş ancak Türkiye forması giymek isteyen genç oyuncu, bu davete olumsuz yanıt vermişti

İDOLÜ RAMOS

Mert Müldür, Real Madrid'den Sergio Ramos'u kendisine örnek alıyor. Mert, İspanyol yıldız ile ilgili olarak, "Benim şu an idolüm Real Madrid'den Sergio Ramos. Çok beğendiğim bir futbolcu. Hava toplarındaki hâkimiyeti, kuvveti, savunmadan ileri doğru oyun kurması gibi sevdiğim tüm özelliklere sahip, komple bir futbolcu" demişti.

ÇOK YÖNLÜ OYUNCU

Mert Müldür, sağ bek dışında aynı zamanda stoper ve sağ açık mevkilerinde de forma giymesi Galatasaray'ı cezbeden özellikleri arasında yer alıyor. Kulübü ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

MERT MÜLDÜR KİMDİR?

Mert Müldür 3 Nisan 1999 doğumlu… Profesyonel kariyerine 2017 yılında Rapid Wien II kulübünde başladı. Daha sonra ise Rapid Wien kulübünde oynadı. Şu an İtalya'nın Sassuolo takımında forma giyiyor.

Avusturya'da yaşayan Türk anne ve babanın oğlu olan Mert, millî takım olarak Türkiye'yi seçti. Türkiye milli futbol takımı formasını ilk kez 11 Ekim 2018'de Bosna Hersek'le oynanan ve 0-0 tamamlanan hazırlık maçında giydi.

Galatasaray'dan dev takas! Babel yerine Mert Müdür ile ilgili etiketler Fatih Terim Galatasaray Ryan Babel Süper Lig Mert Müldür
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.