Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor: Metin Öztürk aday olacak mı?

Galatasaray'da gerçekleşen Olağan Mali Genel Kurul sonrasında Başkan Burak Elmas idari olarak ibra edilmedi ve Galatasaray yönetimi tüzük gereği seçime gitmek durumunda kaldı. Gelişmeler sonrası ulaştığımız Metin Öztürk, gelecek seçimde aday olup olmayacağını açıkladı.

SuperHaber Özel / Hasan Hüseyin Alimoğlu

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Üyelerin konuşmalarının ardından 2021 yılı için Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun 6 aylık faaliyetlerinin mali ve idari yönden ibrasının oylamasına geçildi.

Basına kapalı gerçekleştirilen kongrede, Burak Elmas yönetiminin faaliyetleri mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Burak Elmas döneminin mali faaliyetleri için kullanılan oyların 718'i ibra edilme, 638'i ibra edilmeme yönünde çıktı, 29 üye ise çekimser kaldı. Elmas döneminin idari ibrası için verilen oyların 566'sı lehte, 801'i de aleyhte oldu. 16 oy da çekimser olarak kullanıldı. Bu gelişmenin ardından konuşan Burak Elmas seçime gideceklerini duyurdu.

Galatasaray’da son seçimlerde başkanlığa adaylığını koyan Metin Öztürk, SuperHaber’e konuştu. Öztürk, gelecek seçimlerde aday olacağını duyurdu.

"GELECEK SEÇİMDE ADAYIM"

Alınan seçim kararının ardından Galatasaray’da başkan adayları netleşmeye başladı. Geçtiğimiz seçimlerde Burak Elmas ve Eşref Hamamcıoğlu’nun ardından 893 oy ile en çok oy alan üçüncü aday olan Metin Öztürk, açıklamalar yaptı. Öztürk, “Gelecek seçimde de aday olacağım” dedi. 2018 seçimlerinde Dursun Özbek’in listesinde yer alan Metin Öztürk, Özbek’in çatı adayı olacağı iddialarına ise “Biz bir çatı adayı çıkmasına karşıyız. Herhangi bir çatı adaya da sıcak bakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor: Metin Öztürk aday olacak mı? ile ilgili etiketler Galatasaray Metin Öztürk başkan aday
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.