Galatasaray yönetiminden derbiye gelecek taraftarlara "telefonu bırak derbiye odaklan" çağrısı

Galatasaray, Fenerbahçe'ye karşı sahasında 6 maçtır kazanamıyor... Yarın oynanacak derbiye Sarı-Kırmızılılar 21, ezeli rakibi ise 20 puanla çıkacak. Tam kapasite oynanacak ve gişe rekoru kırılması beklenen derbide Sarı-Kırmızılı yönetim maça gelecek taraftarlardan telefonlarıyla ilgilenmemelerini, maça odaklanmalarını istedi.

Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında yarın sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Nef Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbinin hakemi Halil Umut Meler...

Geride kalan 12 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgiyle 21 puan toplayan Sarı-Kırmızılı takım 13. haftaya lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde 4. sırada girdi. Fenerbahçe ise 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle 20 puan elde etti ve 7. sırada yer buldu.

CİM BOM'DA ÖNEMLİ BİR EKSİK YOK

Galatasaray'da iki futbolcu sakatlıkları nedeniyle derbide görev yapamayacak. Tedavilerine devam edilen Fransız sağ bek Sacha Boey ile kaptan Arda Turan, maçın kadrosunda yer alamayacak.

Galatasaray'da sarı kart ceza sınırında bulunan Taylan Antalyalı, kart görmesi durumunda 14. haftadaki Yeni Malatyaspor maçında forma giyemeyecek. Romanya Milli Takımı'ndan sakat dönen ve takımla kontrollü bir şekilde çalışan Olimpiu Morutan kadroda yer alabilecek.

 Galatasaray yönetiminden derbiye gelecek taraftarlara "telefonu bırak derbiye odaklan" çağrısı

İÇ SAHADA 3 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında yaptığı son 3 maçı kazandı.

Bu sezon deplasmanda yaptığı 7 maçta sadece 2 galibiyet alabilen, 3 beraberlik, 2 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, taraftarı önünde daha iyi bir performans sergiliyor.

Nef Stadı'nda çıktığı 5 maçın 4'ünü kazanan Galatasaray, 1 müsabakadan da mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, iç sahada oynadığı son 3 lig maçından 3 puan çıkardı.

Tam kapasite oynanacak ve gişe rekoru kırılması beklenen derbide Sarı-Kırmızılı yönetim maça gelecek taraftarlardan telefonlarıyla ilgilenmemelerini, maça odaklanmalarını istedi.

Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisine şu ilk 11 ile çıkması bekleniyor:

Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao, Patrick Van Aanholt, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu, Mustafa Muhammed

BİLETLER TÜKENDİ

​​​​​​​Pandemi nedeniyle uzun süredir seyirci kısıtlamasına gidilen statlara TFF'nin kararıyla tam kapasite taraftar alınabilecek. Deplasman taraftarının bulunamayacağı Nef Stadı'nda satışa çıkan derbi biletleri tükendi.

Ayrıca Galatasaray taraftarının derbiye özel koreografi hazırlığında olduğu öğrenildi.

GOLSÜZ BERABERLİKLERİN DERBİSİ!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 0-0'lık beraberlik ön plana çıkıyor. Galatasaray'ın ev sahipliğinde Süper Lig'de yapılan son 12 karşılaşmada sarı-kırmızılılar 4, sarı-lacivertliler ise 3 kez galip geldi. İki takım arasındaki 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Nef Stadı'nda yapılan son 6 Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 5'inde kazanan çıkmadı.

İki takım, 2015-2016, 2017-2018, 2019-2020, 2020-2021 sezonlarında 0-0, 2018-2019 sezonunda 2-2 berabere kaldı.

Sarı-kırmızılı ekip, sahasında çıktığı son 6 Fenerbahçe derbisinde galibiyet elde edemedi.

Fenerbahçe'ye karşı iç sahadaki son galibiyetini 2014-2015 sezonunda 2-1'lik skorle elde eden Galatasaray, sonrasındaki 6 karşılaşmada 5 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı.

Bu süreçteki 5 derbide gol atamayan Galatasaray, sadece 1 müsabakada 2 kez fileleri havalandırabildi. Fenerbahçe ise 6 müsabakanın 2'sinde toplam 3 gol bulabildi.

Galatasaray yönetiminden derbiye gelecek taraftarlara "telefonu bırak derbiye odaklan" çağrısı ile ilgili etiketler Galatasaray Fenerbahçe Fatih Terim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.