Galatasaray TFF ve UEFA'ya başvurdu! Aboubakar-Billong diyaloğu araştırılsın

Galatasaray TFF ve UEFA'ya başvurdu! Beşiktaş'ın 7-0'lık Hatayspor galibiyetinin ardından sarı-kırmızılı ekip harekete geçti. Aboubakar ve Billong diyaloğunun ardından Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası Galatasaray'ı TFF ve UEFA'ya götürdü.

7-0'lık galibiyet Beşiktaş'ın başına iş açtı! Galatasaray o iddialardan sonra TFF'nin kapısını çaldı.

Bu sezon vitrine 2 kupa birden getiren Beşiktaş'ın Hatayspor karşısındaki 7-0'lık galibiyeti olay oldu. Hürriyet'ten Tahir Kum'un haberine göre; Galatasaray, Beşiktaş’ın Atakaş Hatayspor’u 7-0 yendiği maçtan önce iki takımın Kamerunlu futbolcuları Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesi için TFF ve UEFA'ya başvurdu. Farklı galibiyetin ardından çıkan iddialar sarı-kırmızılı ekibi harekete geçirdi. Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong’a milli takım sözü verdiği ve sonrasında Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası, Galatasaray’ın başvuru gerekçelerinden biri oldu.

BİLLONG MAÇ SONRASI TAKIMDAN GÖNDERİLDİ

Beşiktaş karşısından 7-0 mağluğ bir şekilde ayrılan Hatayspor'da maç sonrası gelişmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, maç sonrası Billong'u takımdan gönderdi. Savaş Hataysporlu oyuncuyu gönderme gerekçesini “Billong Beşiktaş maçından bir gün önce ayağına dövme yaptırdı. Dövme yapılan futbolcunun bacağı 1 hafta ağrıyor. Her topa sırtına döndü. Birçok pozisyon verdik, goller yedik. Böyle futbolcunun takımda kalmasını istemem. ‘Bu adamı gönderelim’ dedik. Bunun dışında varsa ekstra bir şey, bilmiyoruz.” ifadeleri ile anlattı. Lütfü Savaş'ın bu açıklamalarının ardından TFF ve UEFA'ya başvuran Galatasaray'ın 'şike' şüpheleri daha arttı.

Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong ile diyaloğunun ardından ilk kez Kamerun Milli Takımı'na seçilmesi ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş'ın maç sonrası Billong'u takımdan göndermesinin ardından şüphelerini yüksek makamlar ile paylaştı.

Galatasaray TFF ve UEFA'ya başvurdu! Aboubakar-Billong diyaloğu araştırılsın ile ilgili etiketler Beşiktaş Galatasaray TFF UEFA Aboubakar Billong
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.