Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi? Hangi takımlar Avrupa kupalarına gidecek? Eleme oynanacak mı?

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi merak ediliyor. 2020-2021 Süper Ligi bu akşam oynanan maçlarla tamamlandı. Sonuçlara göre sezonun şampiyonu Beşiktaş oldu. Peki hangi takımlar Avrupa Kupalarına gidecek? Eleme oynanacak mı?

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi merak ediliyor. Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş oldu. 2020-2021 Süper Lig sezonunun tamamlanması sonrası Avrupa Kupalarına gidecek takımlar da merak ediliyor. Peki hangi takımlar Avrupa Kupalarına gidecek? Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takımlar hangileri? Eleme oynayacakları mı?

2021-2022 sezonunda Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek takımlar belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 2 Türk takımı Türkiye'yi temsil ederken UEFA ve UEFA Konferans liginde oynayacak takımlar da netleşti. Galatasaray önümüzki sezon Türkiye'i Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeyi geçtiği takdirde temsil edecek. 

GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİDECEK Mİ?

2021-2022 sezonunda Türkiye'yi Avrupa kupalarında 5 takım temsil edecek.

Bu sezon Süper Lig'de alınacak sonuçlara göre 2 takım UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 takım UEFA Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk kez düzenlenmeye başlayacak UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.

UEFA KONFERANS LİGİ NEDİR?

Alınacak sonuçlara göre, Süper Lig'i ilk 2 sırada bitiren takımlar(Beşiktaş, Galatasaray), 2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi'ne giderken, ligi üçüncü(Fenerbahçe) ve dördüncü(Trabzonspor) sırada bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılacak.

Türkiye Kupası şampiyonu, ligi ilk 2 sırada tamamlayıp UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanırsa, UEFA Avrupa Ligi'ne Süper Lig üçüncüsü gönderilecek. Bu kez dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.

Fraport-TAV Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali 18 Mayıs Salı günü İzmir'de oynanacak

Kupa şampiyonu olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde eden takım lig üçüncüsü olması durumunda ise yine dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne yollanacak.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi? Hangi takımlar Avrupa kupalarına gidecek? Eleme oynanacak mı? ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi hangi takımlar avrupa kupalarına gidecek galatasaray şampiyonlar ligine gidecek mi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.