Galatasaray, PSV'ye 2 maçta 7 gol yiyerek elendi! Yine Muslera, yine hata!

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında Hollanda ekibi PSV'ye 1-2 mağlup oldu.. ilk maçı 5-1 kaybeden Sarı-Kırmızılılar mucize için çıktığı rövanşı da kötü futbolla kaybetti. Muslera yine hatalı gol yerken, Sarı-Kırmızılılar'ın Avrupa'daki galibiyet hasreti sürüyor; son 37 maç, 4 galibiyet....

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında deplasmanda 5-1 mağlup olduğu PSV Eindhoven'ı rövanş maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ağırladı. ilk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Sarı-Kırmızılılar maçta da 1-2 mağlup ayrıldı.

PSV'nin golü 37'de Noni Madueke'den geldi. Hava topu mücadelesinde kaleci Nando Muslera topu tutmayıp yumrukla uzaklaştırmak istedi. Dönen topa ceza sahası dışından sert vuran 19 yaşındaki Madueke, Marcao'ya çarpan topu ağlarda gördü ve takımını 1-0 öne geçirdi.

G.Saray'ın yıldız kalecisi Muslera, ilk maçta da saç baş yolduran hatalar yapmıştı. Teknik direktör Fatih Terim, bu hata sonrası kenarda çılgına döndü. Tecrübeli çalıştırıcı, "Ya Muslera tut şu topu tut!" diye öğrencisine kızdı. Terim'in oldukça gergin olduğu gözlendi.

Galatasaray, PSV'ye 2 maçta 7 gol yiyerek elendi! Yine Muslera, yine hata!

RAKİP ST. JOHNSTONE

Terim 2. yarıya Barş Yılmaz-Ryan Babel, Mohamed-Diagne değişiklikleriyle başladı ancak tatsız futbol sürdü. PSV'nin 2. golü 59'da Van Ginkel'den geldi. 2 gol atan Roger Schimidt'in takımı 2 de net fırsattan yararlanamadı. Konuk ekipte Olivier Boscali, 72'de 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. Galatasaray'ın tek golü 82'de Mbaye Diagne'den geldi.

Cim Bom, Avrupa kupalarında yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda devam edecek. Sarı-Kırmızılılar'ı bekleyen rakip İskoçya temcilsici St. Johnstone...

AVRUPA FATİHİ'NİN KARNESİ ÇOK ZAYIF

Galatasaray her ne kadar "Avrupa Fatihi" olarak anılmaya devam etse de, son yıllardaki Avrupa karnesi çok zayıf... Aslan, 2013-14 sezonunda Roberto Mancini yönetimindeki kadrosuyla  Devler Ligi'nde Juventus eledikten sonra 37 kez Avrupa'da sahne aldı. Bu maçların sadece 4'ünü kazanabilen Galatasaray, 23 kez mağlup oldu, 10 defa da sahadan beraberlikle ayrıldı. Temsilcimizin 28 golüne rakipleri 73 golle cevap verdi! Galatasaray, bugün Avrupa'da 290. kez sahne alacak.

Fatih Terim yönetiminde Avrupa arenasında 83 maça çıkan sarı-kırmızılı takım, 32 galibiyet, 17 beraberlik ve 34 mağlubiyet yaşadı.

Galatasaray ile PSV, 9. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 8 maçın 6'sını PSV, 2'sini ise G.Saray kazandı. PSV 17 kez fileleri havalandırırken, Galatasaray ise 7 gol kaydetti.

Galatasaray, PSV'ye 2 maçta 7 gol yiyerek elendi! Yine Muslera, yine hata! - Resim : 2
Yeni transferler tribünde...

 

Terim, ilk maçın kadrosuna göre 11'de 3 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Alpaslan Öztürk, Babel ve Ardan Turan'ın yerine ilk 11'de Mohamed, Barış Alper Yılmaz ve Yedlin'e şans verdi. Galatasaray, şu 11 ile sahaya çıktı: "Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer Bayram, Sekidika, Aytaç Kara, Emre Kılınç, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Mohamed."

BARIŞ ALPER YILMAZ İLK MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray'ın Ankara Keçiörengücü'nden kadrosuna kattığı Barış Alper Yılmaz, ilk kez sarı-kırmızılı formayla saha çıktı. Fatih Terim, 21 yaşındaki genç oyuncuya ilk 11'de şans verdi ancak 2. yarıya Babel'le devam etti.

Hollanda'daki ilk maçta kadroda yer almayan Mbaye Diagne, Başakşehir'deki karşılaşmaya yedek soyundu. Senegalli yıldız da 2. yarıda Mohamed'in yerine girdi ve "şeref golü"nü attı.

Galatasaray, PSV'ye 2 maçta 7 gol yiyerek elendi! Yine Muslera, yine hata! - Resim : 3

Zorlu karşılaşma öncesi stat çevresinde coşkuyla maç saatini bekleyen G.Saraylı taraftarlar, takımlarını karşılaşmada yalnız bırakmadı. Pandemi dolayısıyla uzun süredir maçlara gelemeyen yaklaşık 9 bin kadar taraftar, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda takımlarına kavuştu. Karşılaşma öncesi oyuncuların ısındığı sırada oyuncuları tek tek tribünlere çağıran taraftarlar, oyunculara sevgi gösterisinde bulundu. 

PSV Eindhoven'da ise teknik direktör Roger Schmidt, bir önceki maça göre kadroda tek değişikliğe gitti. Schmidt, Vertessen'nin yerine Gakpo'ya ilk 11'de görevlendirdi. PSV Eindhoven şu 11 ile sahaya çıktı: "Drommel, Mwene, Silva, Boscagli, Max, Sangare, Götze, Van Ginkel, Madueke, Zahavi, Gakpo." 

Galatasaray, PSV'ye 2 maçta 7 gol yiyerek elendi! Yine Muslera, yine hata! - Resim : 4

Galatasaray, PSV'ye 2 maçta 7 gol yiyerek elendi! Yine Muslera, yine hata! ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim Fernando Muslera psv Barış Alper Yılmaz Mbaye Diagne
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.