Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne 1-0'lık Lazio galibiyetiyle başladı

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk hafta mücadelesinde 326 milyon euroluk piyasa değeri ve yeni teknik direktörü Maurizio Sarri'yle hedef büyüten İtalya'nın Lazio takımını tek golle devirdi. Sarı-Kırmızılılar, "Kupa 2"ye 3 puanla başlıyor...

1-0

Dk. 23 DİREK! Galatasaray etkili geldi. Olimpiu Morutan'ın ceza saha içinde sert vuruşu üst direkte patladı. Kale çizgisine çarpıp oyun alanına dönen top daha sorna dışarı gitti. Maçın en net tehlikesi Cim Bom'dan...

Dk. 60 KAÇTI!  Morutan'ın nefis hareketlerle rakip ceza sahasına taşıdığı topa penaltı noktası üzerinden Kerem Aktürkoğlu vurdu, top direğin dibinden dışarı çıktı. Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı. 

DK. 67 GOOOL! Morutan sağdan ceza sahasına ortaladı, Lazio stoperi rastgele bir vuruşla topu havaya dikti, alçalarak kaleye gelen topta Lazio'nun Arnavut kalecisi Strakosha uzun yıllar unutulmayaak bir hatayla kendi kalesine gol attı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi macerası Lazio maçıyla başladı. E Grubu'nda yer alan Sarı-Kırmızılılar, ilk maçında Serie A'nın güçlü ekibini tek golle devirdi. İlk yarısı 0-0 biten maçta Cim Bom'un golü 67'de geldi. Arnavut kaleci Thomas Strakosha büyük bir sakarlık yapıp topu kendi ağlarına yolladı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne 1-0'lık Lazio galibiyetiyle başladı

Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda Hollanda devi PSV Eindhoven'la başlayan Cim Bom, ilk maçta 5-1 mağlup olmuş, evindeki maçta ise 1-2 yenilmişti. Ardından  UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Fatih Terim'in takımı 3. Eleme Turu'nda İskoçya'nın St. Johnstone takımını, play-off turunda ise Danimarka'nın Randers takımını eleyerek gruplara kalmıştı.

Lazio ise geçen Serie A'yı 6. sırada bitirerek doğrudan gruplara kaldı. İtalyan temsilcisinde uzun süredir takımın başında bulunan Simone Inzaghi'nin yerine teknik direktörlüğe Maurizio Sarri getirildi. Tecrübeli çalıştırıcı dünkü basın toplantısında Fatih Terim hakkında övgü dolu ifadeler kullanmıştı.

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Cicaldau, Taylan, Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu 

LAZİO: Strakosha, Hysaj, Acerbi, Luiz Felipe, Lazzari, Lucas Leiva, Akpa-Akpro,, Luis Alberto, Felipe Anderson, Zaccagni, Immobile

MARCAO'NUN GERİ DÖNÜŞ MAÇI

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Arda Turan, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey ve Sofiane Feghouli, Lazio maçında forma giyemedi. Oğulcan Çağlayan, Aytaç Kara, Assunçao ve kaleci Fatih Öztürk ise UEFA listesinde yer almıyordu.

Süper Lig'in ilk haftasındaki Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na tekme tokat saldıran Brezilyalı stoper, affedildikten sonra ilk maçına çıktı. Marcao, ligde ise 8 maç ceza almıştı. İkili, maç öncesi taraftarı birlikte selamladı.

Sarı-Kırmızılılar son 8 resmi maçında yenilgi yüzü görmedi ama son 2 maçında 2-0 öne geçip maçı kazanamadı. Lazio ise bu sezon Serie A'da çıktığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgi yaşadı. 

 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne 1-0'lık Lazio galibiyetiyle başladı ile ilgili etiketler Galatasaray Lazio UEFA Avrupa Ligi Fatih Terim Maurizio Sarri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.