Galatasaray evinde Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı

Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Kayserispor, Türk Telekom Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. Cim Bom, 1-0 öne geçtiği maçta rakibine puan kaptırıp 3 maçlık galibiyet serisinin sonuna geldi. Konuk ekip ise Samet Aybaba yönetimindeki ilk maçında puan sevinci yaşadı.

Süper Lig'de 9. hafta Galatasaray-Kayserispor maçıyla tamamlandı. Sarı-Kırmızılı iki takımın kapışmasından kazanan çıkmadı ve taraflar karşılıklı 1'er golle puanları paylaştı: 1-1.

Süper Lig'de Erzurum, Ankaragücü ve Sivas maçlarını üst üste kazanarak milli araya moralli giren Galatasaray, şiddetle puana ihtiyacı olan rakibini mağlup edip 4'te 4 yapmak istiyordu. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Cim Bom, 62'de Mbaye Diagne'nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip 71'de Brezilyalı orta saha Gustavo Campanharo ile eşitliği sağladı: 1-1. Muğdat Çelik'in 62'de kırmızı kart görmesiyle son yarım saati 10 kişi oynayan rakibi karşısında 2. golü bulamayan Fatih Terim'in öğrencileri beraberliğe razı oldu.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 17'ye, Kayserispor ise 7'ye yükseltti. Aslan, 10. haftada Çaykur Rizespor'a konuk olurken, Aybaba'nın takımı Fatih Karagümrük'le evinde kozların paylaşacak.

Galatasaray evinde Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı

Süper Lig'de oynadığı 7 maçta 6 puan toplayabilen ve son 3 maçında sahadan mağlup ayrılan Kayserispor, çaresi hoca değiştirmekte bulmuştu. Teknik direktörlüğe Samet Aybaba'yı getiren İç Anadolu ekibi, tecrübeli çalıştırıcıyla ilk maçında istediğini aldı. Aybaba maç öncesi, "Bütün maçlarını izledik Galatasaray'ın. Merkezden geliyorlar sürekli. O hücumlara karşılık alan savunmasına çalıştık. Dikine nasıl daha hızlı gidebileceğimize çalıştık" ifadelerini kullanmıştı.

Sakatlıklar ve koronavirüs vakaları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Sarı-Kırmızılılar, şiddetle puana ihtiyacı olan renktaşı karşısında seriyi 4 maça çıkarmayı başaramadı.

Aslan'da sakatlığı devam eden Radamel Falcao ile koronavirüs testleri pozitif çıkan Arda Turan, Ryan Babel, Omar Elabdellaoui, Okan Kocuk ve Younes Belhanda maç kadrosunda yer almadı. Tedavileri tamamlanan Christian Luyindama, Peter Etebo ve Emre Taşdemir ise yedek soyundu.

GALATASARAY: Fatih, Saracchi, Marcao, Donk, Linnes, Taylan, E. Akbaba, E. Kılınç, Feghouli, Oğulcan, Diagne

KAYSERİSPOR: Lung, Krvzic, Sapunaru, Kolovetsios, Yasir, Attamah, Campanharo, Fernandes, Muğdat, Lennon, Alibec

Galatasaray evinde Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı - Resim : 2

Dk. 6 LENNON ÇOK KLAS! Sapunaru'nun uzun gönderdiği topla sol kanatta buluşan İngiliz futbolcu Aaron Lennon, savunmacısını geçip içeri çevirdi, Campanharo geçişe yerden vurdu top direği yalayarak dışarı gitti. Maçtaki ilk ciddi tehklike Kayserispor'dan...

Dk. 10 KAÇTI! Ryan Donk, Kayserispor savunmasının arkasına dengeli bir top yükseltti. Topu kontrol eden Emre Akbaba bir anda Silvio Lung'la karşı karşıya kaldı ama Rumen kaleciyi geçmeyi başaramadı. Mutlak gol kaçtı.

Dk. 19 DIAGNE! Emre Kılınç'ın kullandığı serbest vuruşta arka direkte Mbaye Diagne uçan kafayı vurdu, Lung bir kez daha golü önledi. Tecrübeli eldivenin 3. kurtarışı...

Dk. 21 DİREK! Emre Kılınç'ın arka direğe ortaları etkili oluyor. Milli futbolcu yine duran topu etkili kullandı, Ryan Donk'un kafa vuruşunda top direkten döndü.

Dk. 39 YİNE LUNG! Sofiane Feghouli gole çok yaklaştı, karşı karşıya pozisyonda sert vurdu, Silvio Lung bunu da çıkardı! 

Galatasaray evinde Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı - Resim : 3

LUNG DEVAM EDEMEDİ

İlk yarıda yaptığı 6 net kurtarışla maça damgasını vuran Kayserispor kalecisi Silvio Lung, 43'te degaj yaparken baldırından sakatlandı. Maça da sakat sakat çıkan başarılı eldiven 2. yarı oyuna devam edemedi ve yerini İsmail Çipe'ye bıraktı. İsmail, Galatasaray altyapısından yetişmişti.

Dk. 62 PENALTI&KIRMIZI KART Martin Linnes sağdan ceza sahasına girdi, Muğdat Çelik Norveçlinin topuğunu basıp düşürdü, hakem VAR'ın uyarısıyla monitöre gidip pozisyonu izledi ve penaltıyı verdi. İlk yarıda sarı kartı olan Muğdat, 2. sarıdan atıldı. Kayserispor 10 kişi...

Galatasaray evinde Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı - Resim : 4

Dk. 63 GOL! Penaltıda topun başına geçen Mbaye Diagne, İsmail Çipe'yi terse yatırdı ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Senegalli santrfor bu sezon ilk golünü attı.

Dk. 71 GOL! Donk'tan seken topu ceza sahasının hemen dışında önünde buluna Gustavo Campanharo sert ve düzgün vurdu, Fatih Öztürk'ü avladı! Kayserispor, Brezilyalı orta saha oyuncusunun golüyle 1-1'i buldu.

Kadro genişliği azalan Galatasaray'da teknik direktör FAtih Terim altyapıdan gelen genç isimleri 2. yarıda hamle olarak sahaya sürdü. Ali Yavuz Kol ve Kerem Aktürkoğlu ligde ilk kez Sarı-Kırmızılı formayla maça çıktı.

Galatasaray evinde Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı ile ilgili etiketler Galatasaray Kayserispor Fatih Terim Samet Aybaba
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.