Seyrantepe'de ilk yarı soğuk duş, 2. yarı 3 puan sevinci... Galatasaray 4 maç sonra galip

Süper Lig'deki son 2 maçını kaybeden, 4 haftadır 3 puana hasret kalan Galatasaray, 7. haftada Göztepe'yi ağırladı. Sarı-Kırmızılılar renktaşı karşısında 3 puanı alıp zirve yarışında daha fazla yara almak istemiyordu. 43. dakikada Cherif Ndiaye'nin attığı golle Göztepe ilk yarıyı 0-1 önde tamamladı. Cim Bom, 2. yarıda öne geçmeyi ve 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Süper Lig'in 7. haftasında Göztepe'yi ağırlayan Galatasaray, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

İzmir'in Sarı-Kırmızılı ekibi 43'te Christian Luyindama'nın kaptırdığı topta Halil Akbunar'ın pası ve Cherif Ndiaye'nin attığı golle ilk yarıyı 0-1 önde tamamladı. Cim Bom, 49'da Halil İbrahim Dervişoğlu'nun golüyle skoru eşitledi: 1-1. Galibiyet golü ise Rumen yıldız adayı Olimpiu Morutan'dan geldi. 22 yaşındaki futbolcu 56. dakikada vatandaşı Cicaldau'nun pasında nefis bir golle takımını öne geçirdi. Morutan Galatasaray formasıyla ilk golünü Göztepe'ye atmış oldu.

Son 4 lig maçında 3 puanı bir arada göremeyen ve 2 beraberlikle 2 puan toplayabilen Cim Bom, İzmir'in Sarı-Kırmızılılar'ı karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmüyordu. Bu sonuçla puanını 11'e yükselten Fatih Terim'in takımı 8. haftada Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Hafta içi ise UEFA Avrupa Ligi'de zorlu Marsilya deplasmanı var.

Yeni hocası Nestor El Maestro'yla çıktığı ilk maçta Başakşehir'i deviren, İzmir derbisinde ise Altay'a son dakika golüyle yenilen Göztepe, geçen hafta da evinde Hatayspor'a mağlup olmuştu. Göztepe bu sonuçla 5 puanda kaldı. Göz Göz, 8. haftada Giresunspor'u ağırlayacak.

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Luyindama, Nelsson, Van Aanholt, Cicaldau, Berkan Kutlu, Feghouli, Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu

GÖZTEPE: İrfan Can, Kerim, Arslanagic, Wilker, Obinna, Soner, Laurency, Yalçın, Halil Akbunar, Cherif Ndiaye

SÜPER LİG'DE 59. RANDEVU

İki takım arasında geride kalan 58 maçtan 33'ünü Galatasaray, 12'sini Göztepe kazandı, 13 müsabaka da berabere sonuçlandı. Atılan gollerde de Galatasaray'ın Göztepe'ye 90-41 üstünlüğü bulunuyor.

İki ekip, yarın yapacakları maçla ligde İstanbul'da 30. kez birbirlerine rakip olacak. Bu istatistikte de Galatasaray'ın galibiyetlerde 18-3 üstünlüğü bulunuyor. İstanbul'da 8 maç da berabere sonuçlanırken, Galatasaray 48, Göztepe ise 16 gol attı.

Göztepe, İstanbul'da 1972-1973 sezonunda 1-0 yendiği rakibiyle daha sonra deplasmanda yaptığı 14 maçı da kazanamadı. 

Seyrantepe'de ilk yarı soğuk duş, 2. yarı 3 puan sevinci... Galatasaray 4 maç sonra galip ile ilgili etiketler Galatasaray Göztepe Fatih Terim Nestor El Maestro Cherif Ndiaye Halil Akbunar Olimpiu Moruţan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.