Galatasaray'dan Gençlerbirliği'ne yarım düzine gol; Belhanda'dan hat-trick

Galatasaray'dan Gençlerbirliği'ne yarım düzine gol... Son 2 haftada 5 puan kaybeden Sarı-Kırmızılılar, 18. haftada başkent ekibini 6-0 mağlup ederek Beşiktaş derbisi öncesi moral buldu. Sarı-Kırmızılılar'da Younes Belhanda, 15 dakikada hat-trick yaptı.

Süper Lig'in 18. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray, sezonun en farklı galibiyetine imza attı: 6-0. Younes Belhanda'nın ilk yarıda hat-trick yaptığı maçta Mbaye Diagne daha 27. saniyede gol atarak, sezonun en erken golüne imza attı. Sarı-Kırmızılılar'ın diğer golleri Oğulcan Çağlayan ve Ryan Babel'den (p.) geldi.

4 maçlık cezasını tamamlayan ve takımın başına geri dönen Fatih Terim, adeta bereketiyle döndü. Terim'sız son 2 maçında 5 puan kaybeden Cim Bom, bu farklı galibiyetle puanını 33'e yükseltti ve lider Beşiktaş'la puan farkını maç fazlasıyla 1'e indirdi. Galatasaray, 19. haftada ezeli rakibi Beşiktaş'la Vodafone Park'ta kozlarını paylaşacak.

Teknik direktör Mustafa Kaplan yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan ve son 7 maçında yalnızca 1 kez kaybeden, topladığı puanlarla da ateş hattından kurtulan Gençlerbirliği ise 19 puanda kaldı. Başkent ekibi haftaya Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak.

Galatasaray'dan Gençlerbirliği'ne yarım düzine gol; Belhanda'dan hat-trick

Dk. 1 GOL! Maç golle başladı.Sol kanattan gelişen atakta Emre Taşdemir'in pasında sol çaprazda topla buluşan Mbaye Diagne düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi, Galatasaray 1-0 öne geçti. 27. saniyede gelen gol Süper Lig'de sezonun en erken golü olarak kayıtlara geçti. Senegalli santrfor, son 7 lig maçında 9 gol attı.

DK. 29 GOL! Younes Belhanda yay gerisinden sert vurdu, köşeden topu ağalara gönderdi: 2-0. Faslı yıldızın bu sezon Süper Lig'deki 3. golü...

Dk. 44 GOL! Yine Belhanda... Nordfeldt'in yokluğunda kariyerinde ilk kez Süper Lig maçına çıkan genç eldiven Übeyd'in hatası 3. golü getirdi. Kalecinin kısa düşen topunu kapan Younes Belhanda, sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez vurdu ve farkı 3'e çıkardı. 3-0.

Dk. 45+1 GOL! Arda Turan'ın pasını gole çeviren Younes Belhanda hat-trick yaptı: 4-0. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Galatasaray kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol bir den attı. 

Galatasaray'dan Gençlerbirliği'ne yarım düzine gol; Belhanda'dan hat-trick - Resim : 2
Belhanda ilk golünden sonra hava fişek kazası nedeniyle hayati tehlike atlatan Omar Elabdellaoui'nin 3 numaralı formasını öptü.

Dk. 64 GOL! Emre Akbaba'nın savunma arkasına atıp topla buluşturduğu Oğulcan Çağlayan, karşı karşıya pozisyonda golünü attı ve skoru 5-0'a getirdi. Terim'in yeni gözdesi, bu sezon 3. golünü kaydetti.

Dk. 67 GOL! Oyuna 65'te Belhanda'nın yerine giren Kerem Aktürkoğlu, 66'da kaleci Übeyd tarafından ceza sahasında düşürüldü. Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. 67'de topun başına geçen Ryan Babel, skoru 6-0'a getirdi.

Galatasaray'dan Gençlerbirliği'ne yarım düzine gol; Belhanda'dan hat-trick - Resim : 3

GALATASARAY: Okan, Şener, Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan, Belhanda, Oğulcan, Emre Akbaba, Arda Turan, Diagne

GENÇLERBİRLİĞİ: Übeyd, Johansson, Arda, Soner, Sefa, Zargo, Candeias, Piris, Ayite, Polomat, Murat

Galatasaray'dan Gençlerbirliği'ne yarım düzine gol; Belhanda'dan hat-trick ile ilgili etiketler canlı yayın canlı izle link Galatasaray Gençlerbirliği Fatih Terim younes belhanda Mbaye Diagne Übeyd Adıyaman Mehmet Kaplan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.