Derbiden gol sesi çıkmadı

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi golsüz eşitlikle sona erdi. Abdülkadir Bitigen'in yönettiği seyircisiz derbide ezeli rakipler yenişemedi. Altay Bayındır'ın kurtarışlarıyla yıldızlaştığı maçta Samatta ayağının tozuyla derbiye çıktı. Galatasaray yeni sezondaki ilk puan kaybını yaşadı.

Süper Lig'in 3. haftasında ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geldi. Tarihteki ilk seyircisiz Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde gol sesi çıkmadı: 0-0. İki takım arasındaki son 11 maçın 8'inde böylece eşitlik bozulmamış oldu.

Yeni sezonda oynadığı 4 resmi maçı da kazanan Sarı-Kırmızılılar yoluna kayıpsız devam etmek istiyordu. Geçen hafta 9 kişi kalan Hatayspor'a Kadıköy'de gol atamadığı için çok eleştirilen Fenerbahçe'nin ise morale ihtiyacı vardı. Bu şartlarda sahaya çıkan iki takım 1'er puanı paylaştı. Maça, kurtarışlarıyla Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır damga vurdu.

 FEGHOULİ OFSAYTTAN ATTI

Dk. 7 Maçın ilk gol pozisyonu Galatasaray'dan... Taylan Antalyalı yay üzerinden hareketli topa sert vurdu, Altay topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Dk. 13 Orta saha mücadelesinde Taylan'ın ayağına basarak faul yapan Jose Sosa, maçtaki ilk sarı kartı görüyor.

Dk. 15 Enner Valencia'ya arkadan müdahale, sarı kart Luyindama'ya...

Dk. 18 Fenerbahçe gole yaklaştı. Köşe vuruşundan gelen topa ön direkte kafayı vuran Gökhan Gönül çerçeveyi tutturamadı.

DK. 23 Maçta tempo yükseldi. Falcao'yu marke eden Tisserand yay üzerinde topa elle müdahale edince sarı kartı gördü. Tehlikeli noktadan serbest vuruşu Falcao kullandı, baraja takıldı.

Dk. 26 Martin Linnes ayağının içiyle köşeyi düşündü ama müthiş vuruşunda Altay'ı geçemedi.

Dk. 36 Belhanda savunma arkasına koşu yapan Feghouli'yi gördü, Cezayirli yıldız tek vuruşta golü attı ama ofsayt bayrağı kalktı. Gol geçersiz.

İLK YARIDA GOLSÜZ EŞİTLİK BOZULMADI

Dk. 48 Ozan Tufan Luyindama'nın arkasına koşu yapan Valencia'ya 40 metrelik harika bir top gönderdi, Ekvadorlu forvet yerde kaldı. Fenerbahçeliler penaltı bekledi ama hakem topa müdahale dedi.

Dk. 52 Deniz Türüç'ten ceza sahası dışından sürpriz şut, top direk dibinden çok az farkla dışarı gidiyor.

Dk. 64 Galatasaray kaptan Arda'yla gole yaklaştı, Altay'dan bir kritik kurtarış daha geldi.

Dk. 70 Fatih Terim 3 oyuncu birden değiştirdi. Arda, Feghouli ve Falcao çıkarken; Etobo, Diagne ve Babel oyuna giriyor.

Dk. 73 Altay Bayındır kalesinde yine devleşti. Genç eldiven bu kez de Emre Kılınç'a geçit vermedi.

Maçın son bölümünde iki takımda önce gol yememeyi düşününce eşitlik bozulmadı ve sezonun ilk derbisi 0-0 sona erdi.

Derbiden gol sesi çıkmadı

GALATASARAY CEPHESİ


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının geçtiğimiz perşembe günü oynadığı Hajduk Split maçının ilk 11'inde 6 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam; Emre Taşdemir, Donk, Etebo, Babel, Ömer Bayram ve Diagne'ye ilk 11'de görev vermezken, bu isimlerin yerine Omar Elabdellaoui, Luyindama, Arda Turan, Emre Kılınç, Belhanda ve Falcao'ya şans tanıdı.

Galatasaray sahaya; Fatih Öztürk - Omar Elabdellaoui, Luyindama, Marcao, Linnes, Taylan Antalyalı, Belhanda, Feghouli, Arda Turan, Emre Kılınç ve Falcao ilk 11'iyle çıktı.

Derbiden gol sesi çıkmadı - Resim : 2

AZERBAYCAN'A DESTEK

Galatasaray Kulübü, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısıyla ilgili olarak Azerbaycan'a destek amacıyla Türk Telekom Stadyumu'nda bir pankart astı. Sarı kırmızılı kulüp, "Tek millet, iki devlet! Kardeşlerimizin yanındayız" yazılı pankartı doğu tribününe asarak Azerbaycan'a destek mesajı gönderdi.

Derbiden gol sesi çıkmadı - Resim : 3

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, ligin 2. haftasında oynanan Atakaş Hatayspor maçının 11’ine göre 3 değişiklik yaptı. Erol Bulut, Zanka, Tolga Ciğerci ve Ferdi’yi yedek soyundurarak; Deniz Türüç, Sosa ve Tisserand’a görev erdi.

Erol Bulut, Galatasaray derbisine şu 11’le çıktı: “Altay Bayındır - Gökhan Gönül, Lemos, Tisserand, Caner Erkin, Gustavo, Ozan Tufan, Sosa, Deniz Türüç, Thiam, Valencia”

TISSERAND VE SOSA İLK KEZ 11’DE

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Marcel Tisserand ile Jose Sosa, Galatasaray derbisinde ilk kez sarı-lacivertli formayla 11’de yer aldı. Bulut, 6 ismi derbi kadrosuna almadı. Dirar ve Rodrigues’in yanı sıra Serdar Aziz, Frey, Allahyar ve İsmail Yüksek, 21 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe’de ilk 11'de sahaya çıkan yeni transferlerden Tisserand, Lemos, Sosa, Valencia, Mame Thiam ilk kez sarı-lacivertli formayla derbi heyecanı yaşadı.

Gökhan Gönül ile Caner Erkin ise 4 yıl sonra yeniden Fenerbahçe formasıyla Galatasaray derbisinde görev aldı. Sarı-lacivertli ekibe yeni katılan golcü futbolcu Samatta, Galatasaray maçıyla ilk kez kadroda yer aldı. Tanzanyalı golcü futbolcu mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

Öte yandan sarı-lacivertli ekibin yeni transferlerinden Mert Hakan Yandaş, Sinan Gümüş, Nazım Sangare, Novak, Samatta ise yedekler arasında yer aldı.

Derbiden gol sesi çıkmadı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray Süper Lig Altay Bayındır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.