Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Avrupa Süper Ligi'ne alınacak mı?

Ve Avrupa Süper Ligi resmen kuruldu. Avrupa’nın önde gelen dev kulüpleri yeni ligi resmen açıklarken Türkiye’den Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın son durumları merak edildi. Peki; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Avrupa Süper Ligi’ne katılacak mı?

Avrupa futbolunda bir devrim olan Avrupa Süper Ligi resmen kuruldu. Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham tarafından yapılan bildiride Avrupa Süper Ligi’nin kurulduğu resmen açıklandı.

Real Madrid başkanı Florentino Perez de Avrupa Süper Ligi’nin kurucu başkanı seçilirken Juventus Başkanı Andrea Agnelli de 2. başkan oldu.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Avrupa Süper Ligi'ne alınacak mı?

AVRUPA SÜPER LİGİ FORMATI NEDİR?

Avrupa futbolunda söz sahibi olan 12 dev takım, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek planladıkları tarihi kararı resmen sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. İspanya’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya’dan Inter, Juventus ve Milan; İngiltere’den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham takımları Avrupa Süper Ligi’ni oluşturdu.

Son gelen bilgiler doğrultusunda Avrupa Süper Ligi’nde toplamda 20 takımın olacağı ve 5 takımın her sezon değişeceği kaydedildi. Ağustos ayında başlayacak olan turnuvada takımların 10'arlı iki grupta yer alacağı ve grupları ilk 3 sırada bitirecek olanların da direkt olarak çeyrek finale kalacakları ifade edildi. Ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımların çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması yapacağı dile getirildi.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Avrupa Süper Ligi'ne alınacak mı? - Resim : 2

GALATASARAY, FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ OLACAK MI?

Şu ana kadar Türkiye’den hangi takımların Avrupa Süper Ligi’nde yer alacağı henüz açıklanmadı. Bu tür detayların ilerleyen günlerde kesinlik kazanması bekleniyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları da gelecek olan haberler konusunda ayrıntılı detay arıyor.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Avrupa Süper Ligi'ne alınacak mı? ile ilgili etiketler avrupa süper ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.