Galatasaray Etebo'nun transferini resmen açıkladı...

Transferde sessiz kalmakla eleştirilen Galatasaray Ohhenekaro Etebo'nun transferini resmen açıkladı. Etebo'nun alacağı ücret ve sözleşme şartları da açıklamada yer aldı.

Galatasaray, Oghenekaro Etebo'yu kiralık olarak kadrosuna kattığını KAP'a yaptığı açıklama ile duyurdu.

Galatasaray kulübünden KAP'a yapılan açıklama şöyle: 

"Profesyonel Futbolcu Oghenekaro Peter Etebo ve Stoke City Football Club Limited ile oyuncunun 2020-2021 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcunun kulübüne net 675.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir.

Yapılan anlaşmaya göre kiralama süresi boyunca Şirketimizin 7.500.000 € transfer bedeli karşılığında oyuncuyu satın alma opsiyonu bulunmaktadır. Futbolcuya ise net 1.200.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir."

"

Galatasaray Etebo'nun transferini resmen açıkladı...

Kulübün internet sitesinde ise transfere ilişkin şu bilgiler verildi:

Galatasaray Sportif A.Ş., profesyonel futbolcu Oghenekaro Etebo'nun kiralık transferi için sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Asıl mevkisi orta saha olan 24 yaşındaki Oghenekaro Etebo 9 Kasım 1995'te Nijerya'nın Lagos kentinde doğdu.

2015-16 sezonunda Portekiz'in Feirense takımına transfer olarak Nijerya'dan Avrupa'ya açılan Etebo, burada geçirdiği yarım sezonun ardından Las Palmas'e giderek La Liga tecrübesi edindi.

2018-2019 sezonu başında İngiltere'nin köklü ekiplerinden Stoke City'ye 7,2 milyon Euro bonservis karşılığında transfer olan Nijeryalı futbolcu, İngiltere Championship Ligi'nde 45 maçta görev aldı.

Geride bıraktığımız sezonun ocak ayında İspanya'nın Getafe takımına kiralanarak La Liga'ya geri dönen Etebo, burada yarım sezonda 11 resmi maçta görev alarak kulübü Stoke City'ye geri döndü.

Oghenekaro Etebo'ya kulübümüze hoş geldin diyor, Galatasaray forması altında kendisine başarılı bir sezon diliyoruz.

Galatasaray Etebo'nun transferini resmen açıkladı... - Resim : 2

İMZA TÖRENİ SONRASINDA CENGİZ'DEN AÇIKLAMA

Etebo'nun, kendisini bir yıllığına Galatasaraya bağlayan sözleşmeye imza attığı törende Başkan Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay da hazır bulundu. 

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Cengiz, Etebo'nun savaşçı bir yapısının olduğunu ve Galatasaray'a faydalı olacağına inandığını belirterek şunları söyledi:

"Hayırlı olsun. Scout ekibimizin araştırmalarıyla ve teknik ekibimizin onayı doğrultusunda, gereken mali yapılanma içinde transferleri yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki uzun sürüyor ve taraftarlarımız sabırsızlanıyor. Beklentileri en optimum düzeyde karşılamak durumundayız. Birinci hedefimiz ve asıl düşüncemiz Galatasaray ve Galatasaray'ın geleceği. Biz bugün varız yarın yokuz. Gelecek kuşakları, çocuklarımızı, torunlarımızı düşünmek zorundayız. Bir devlet de böyle kurulur, bir organizasyon da böyle yüzyıllarca sürer. Geçmiş yönetimlerin bize verdiği bu emaneti en iyi şekilde gelecek yönetimlere, gelecek kuşaklara teslim etmek zorundayız.

"Çok genç bir kardeşimiz. Savaşçı bir karakteri var. Başarıyı isteyen bir yapısı var. Onun Galatasaray'a hizmet edeceğine ve camiamızı mutlu edeceğine inanıyoruz. Allah utandırmasın."

Galatasaray Etebo'nun transferini resmen açıkladı... - Resim : 3

İmza sonrası Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulunan Etebo ise şu ifadeleri kullandı:

“Böyle büyük ve tarihi bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Başkanımıza ve başkan yardımcılarımıza beni sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ederim. Gerçekten kendimi evimde gibi hissettim. Sezon sonunda şampiyonlukta görüşmek üzere diyorum. Bu vesile ile Başkanımıza, tüm teknik kadroya, tüm taraftarlarımıza sıcak karşılama için bir kez daha teşekkür ederim.”

 

Galatasaray Etebo'nun transferini resmen açıkladı... ile ilgili etiketler Nijerya Galatasaray Transfer oghenekaro etebo stoke city getafe kiralık satın alma opsiyonu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.