Derbide Kerem Aktürkoğlu şov... Galatasaray evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Barcelona deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönen Galatasaray, 9 maçtır kaybetmeyen ezeli rakibi Beşiktaş'ı ağırladı. "Erteleme" polemiklerinin ardından oynanan maçta Kerem Aktükoğlu attığı 2 golle Sarı-Kırmızılılar'a 3 puanı getiren isim oldu. Mostafa Mohamed 2 asist yaptı, Domenec Torrent ilk derbisinden galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş'ın golü 85'te Rıdvan Yılmaz'dan geldi.

2-1

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

8. dakikada Feghouli’nin pasında sağ kanatta topla buluşan Omar’ın ceza sahasına yaptığı ortaya Muhammed’in penaltı noktasının solundan kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti.

15. dakikada Ghezzal’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe açılan ortayı Necip kafayla altıpasa doğru indirdi. Kaleye yönelen topu Omar çizgiden çıkararak kornere çeldi.

17. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında topla birlikte ilerleyen Kerem’in rakibini çalımladıktan sonra ceza sahası dışı sol çaprazından plase vuruşu önce Rosier’e çarptı. Ardından kaleci Ersin, sol köşeye giden meşin yuvarlağı uzanarak parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

22. dakikada Feghouli’nin pasında topla buluşup sağ kanattan ceza sahasına giren Muhammed, savunmada Necip ve Vida’nın markajı altındayken meşin yuvarlağı sol taraftaki Kerem’e aktardı. Bu oyuncunun müsait pozisyondaki vuruşu ağlarla buluştu. 1-0

32. dakikada sağ kanattan Umut Meraş ile girdiği ikili mücadele sonrası meşin yuvarlağın sahibi olan Mustafa Muhammed’in bekletmeden ceza alanına gönderdiği ortada Kerem, altıpas çizgisi önünde yaptığı vuruşla hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. 2-0 

 

 

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 

Derbinin hakemi Atilla Karaoğlan... Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Candaş Elbil üstlendi. Mücadelenin 4. hakemi ise Mustafa Kürşad Filiz.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren sarı-kırmızılılar, 28 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 yenilgiyle derbiye çıktı. Şampiyonluk yarışından çok erken kopan Galatasaray, topladığı 35 puanla haftaya 12. sırada girmişti.

Siyah-beyazlılar ise 12 galibiyet, 9 beraberlik, 7 yenilgiyle 45 puan topladı ve 29. hafta öncesinde 7. sırada yer buldu.

Beşiktaş, sezonun ilk yarısında Vodafone Park'taki maçta 0-1 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmıştı.

İLK 11'LER

Galatasaray: Pena, Omar, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Taylan, Emre Kılınç, Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Mohamed

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Necip, Umut Meraş, Can Bozdoğan, Atiba, Ghezzal, Alex Teixeira Kenan Karaman, Güven Yalçın

ERTELEME GERGİNLİĞİ

İki takımın rekabetinde zaman zaman yaşanan çeşitli gerginliklere son olarak 'erteleme' gerginliği eklendi.

UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içi İspanyol ekibi Barcelona ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak rövanş için avantaj elde eden G.Saray, 17 Mart'ta oynanacak rövanş maçı öncesi derbinin ertelenmesini isterken siyah-beyazlı camia bu talebi kabul etmedi.

İspanya dönüşü olumsuz hava koşulları nedeniyle İzmir'e giderek çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın bugün İstanbul'a geldi.

BEŞİKTAŞ'TA MİRALEM PJANİC DE YOK

Siyah-beyazlı ekipte tedavisi devam eden Miralem Pjanic de derbi maçta forma giyemeyecek.

Sivasspor ve Başakşehir maçlarında forma giyemeyen Domagoj Vida takımla yapılan son idmanlara katılırken Josef de Souza'dan teknik direktör Önder Karaveli'yi sevindiren haberler geldi.

Sakatlığı nedeniyle Başakşehir maçında görev yapmayan Josef, dünkü idmanda kendini iyi hissettiğini ve maçta görev yapmak istediğini belirterek antrenmana çıktı.

GALATASARAY AVRUPA'DA MORAL BULDU

Galatasaray'da kaptan Arda Turan haricinde eksik oyuncu bulunmuyor.

Sağ üst adale grubundan sakatlığı bulunan ve henüz takımla çalışamayan Arda Turan, derbide forma giyemedi.

Süper Lig'de sıkıntılı bir süreçten geçen sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi'ndeki performansıyla morallendi.

Bu sezon "Kupa 2"de namağlup yoluna devam eden Galatasaray, son 16 turu ilk maçında deplasmanda İspanya'nın güçlü takımı Barcelona ile karşılaştı.

İspanya'dan 0-0'lık beraberlikle ayrılan "Cimbom" 17 Mart'ta İstanbul'da yapılacak rövanş maçı öncesinde hem avantaj buldu hem de moral kazandı.

Derbide Kerem Aktürkoğlu şov... Galatasaray evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti ile ilgili etiketler Galatasaray Beşiktaş Domenec Torrent Önder Karaveli Kerem Aktürkoğlu Mostafa Mohamed Omar Elabdellaoui Rıdvan Yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.