Şampiyon Galatasaray!

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun şampiyonu Galatasaray!

Zirvenin kader maçında Medipol Başakşehir'i konuk eden Cimbom, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak bitime 1 hafta kala 22. şampiyonluğunu ilan etti. Başakşehir'i umutlandıran gol 17'de Bajic'ten gelirken Galatasaray, 47'de Feghouli ve 64'te Onyekuru'nun golleriyle mutlu sona ulaştı.

BAŞAKŞEHİR'İ BAJİC UMUTLANDIRDI
Galatasaray taraftarının da desteğiyle maça etkili başlasa da golü bulan taraf Medipol Başakşehir oldu. Dakikalar 17'yi gösterirken sol kanattan harika hareketlerle çizgiye inen Elia'nın ortasında kafayı vuran Bajic, konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Öte yandan bu gol, Galatasaray'ın bu sezon yediği ilk kafa golü oldu.

Bu arada 29. dakikada sakatlanan Emre Belözoğlu, kenara gelmek zorunda kalırken bu dakikadan sonra orta saha üstünlüğü Galatasaray'a geçti. Zaman zaman gerginleşen ilk yarıda başka gol olmayınca Başakşehir soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İKİNCİ YARIDA GALATASARAY FIRTINASI
İkinci yarıya Donk - Selçuk değişikliğiyle giren Galatasaray, golü de çok çabuk buldu. 47. dakikada önce kafayla kaleyi deneyen Feghouli'nin topu direkten geri gelirken, dönen topa da harika bir röveşata çıkaran Cezayirli yıldız skora dengeyi getirdi.

CİM BOM 3 ATTI 1 SAYDI
İlerleyen dakikalar ise ilginç anlara sahne oldu. 55. dakikada Belhanda'nın attığı gol, öncesinde Diagne'nin elle oynadığı gerekçesiyle sayılmadı. 62. dakikada bu kez Onyekuru topu ağlara gönderse de bu kez de ofsayt nedeniyle gol geçersiz sayıldı.

2 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Onyekuru, yine topu ağlara gönderdi ve Galatasaray dev maçta 2-1 öne geçti. 75'te 3. gole de çok yaklaşan Cimbom'da Selçuk İnan'ın frikiği direkten döndü.

Bu arada 78'de iki takımın da yedek kulübelerinde gergin anlar yaşanırken Fatih Terim, Hasan Şaş ve Ümit Davala tribüne gönderildi.

İlerleyen dakikalarda Adebayor ve Robinho'nun da oyuna girişiyle beraberlik golü için vites yükselten Medipol Başakşehir'in çabaları sonuçsuz kalırken, savunmada hata yapmayan Galatasaray maçı 2-1 kazanarak 22. şampiyonluğunu ilan etti.

MAÇ ÖZETİ / GALATASARAY 2-1 BAŞAKŞEHİR

90'
Karşılaşmanın sonuna +8 dakika daha ekleniyor.

87'
Medipol Başakşehir'de Marcio Mossoro rakibi Henry Onyekuru'ya arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

84'
Galatasaray'da Diagne oyundan çıkarken yerine Semih Kaya giriyor.

81'
Yedek kulübeleri arasında yaşanan gerginliğin ardından Hasan Şaş ve Fatih Terim tribüne gönderildi.

74'
Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğine çarparak oyun alanını terk ediyor.

70'
Turuncu lacivertlilerde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. İrfan Can Kahveci oyundan alınırken yerine Emmanuel Adebayor oyuna dahil oluyor.

64'
GOOOLL!! Galatasaray, Henry Onyekuru ile öne geçiyor! Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Younes Belhanda ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Henry Onyekuru kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturuyor.

63'
Onyekuru'nun attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

55'
Cüneyt Çakır, VAR kontrolünün ardından gol pozisyonu öncesinde Diagne'nin elle oynadığı gerekçesiyle golü iptal etti.

47'
GOOOLL!! Galatasaray, Sofiane Feghouli ile beraberliği yakalıyor! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Sofiane Feghouli kafa vuruşunu yapıyor. Sağ üst direkten dönen top havalanarak tekrar Sofiane Feghouli'nin arkasına doğru düşüyor. Golcü oyuncu rövaşata vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

46'
İkinci yarıya Galatasaray'ın vuruşuyla başlanıyor.

45'
Hakem Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

45'
Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 6 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

44'
Medipol Başakşehir gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Edin Visca ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sağ tarafında İrfan Can Kahveci'nin önünde kalıyor. İrfan Can bekletmeden pasını altıpas alanına doğru çeviriyor. Savunmada Christian Luyindama'nın uzaklaştıramadığı topu Fedor Kudryashov tamamlamak istiyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

41'
Belhanda'nın kullandığı kornerin ardından Marcao'nun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Mert gole izin vermedi!

36'
Mariano Filho'nun havadan uzun pasına ceza sahası içinde Christian Luyindama yükseliyor ancak yan hakemin bayrağı tecrübeli oyuncu için kalkıyor.

30'
Başakşehir'de Emre Belözoğlu'nun yerine oyuna Mossoro girdi

22'
VAR'a danışan Cüneyt Çakır golden sonra yedek klübelerinde çıkan tartışmalar sonrasında ev sahibi ekipten İsmail Çipe ve konuk ekipten Emmanuel Adebayor'u sarı kart ile cezalandırıyor.

20'
Golden sonra çıkan tartışmada Galatasaray'dan Marcao ve Medipol Başakşehir'den Rijad Bajic sarı kart görüyor.

17'
Gol pasını veren oyuncu Eljero Elia oluyor.

17'
GOOOLL!! Medipol Başakşehir, Rijad Bajic ile öne geçiyor! Gael Clichy'nin pası ile topla buluşan Eljero Elia ceza sahasına girerek son çizgiye iniyor ve ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Rijad Bajic kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

15'
Sarı kırmızılılar gole çok yaklaşıyor. Ceza yayı önünde savunmadan sekerek havalanan top penaltı noktasına doğru düşüyor. Bu noktaya hareketlenen Mbaye Diagne vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

12'
Luyindama'nın kafa vuruşu az farkla dışarıya gidiyor!

10'
Turuncu lacivertliler gole çok yaklaşıyor. Kaleci Fernando Muslera'nın yaptığı pas hatasını değerlendirerek araya giren Rijad Bajic ceza sahasına girmeden vuruşunu yapıyor ancak Muslera uzanıyor ve yaptığı hatayı telafi ediyor.

8'
Feghouli'nin ortası çok tehlikeli yere. Onyekuru topa dokunmadan önce savunma araya giriyor.

5' 
Galatasaray Fernando ile gole çok yaklaştı. Brezilyalının kafa vuruşunda Mert gole izin vermedi.

1'
Cüneyt Çakır'ın işaretiyle dev maç başladı!

GALATASARAY'IN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne.

BAŞAKŞEHİR'İN 11'İ BELLİ OLDU

Başakşehir: Mert, Caiçara, Mahmut, Kudriashov, Clichy, Gökhan, Emre, Visca, İrfan Can, Elia, Bajic.

MAÇ ÖNÜ AÇIKLAMALAR

Fatih Terim: Galatasaray birçok etkene rağmen buraya geldi. Umarım emeklerimizin karşılığını alırız.Olağanüstü işler yaptık. Herkese her duruma rağmen geldik liderliğe oturduk. Tahriklere kapılmadan, sakin oynamamız çok önemli. Galatasaraylılar için güzel bir gün olmasını dilerim

Abdullah Avcı: Emre bir haftadır özel fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Böyle maçları çok kez oynamış biri. Umarım maçı sağlıklı bir şekilde bitirir. Umarım fedakarlıkların karşılığını alır. Kaotik bir ortamın olmadığı, hakemin zor durumda kalmadığı, bir müsabaka istiyorum

BEIN SPORTS 1 ŞİFRESİZ CANLI YAYIN

BEIN SPORTS ŞİFRESİZ CANLI İZLENİR Mİ?

Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran Digitürk'ün spor kanalları olan beIN Sports'tan yayınlanan karşılaşmaları şifresiz izleyebilme konusunda futbolseverler birçok arama yapmakta. beIN Sports'u izleyebilmek için öncelikle Digitürk abonesi olmak ve ardından beIN Sports kanallarının dahil olduğu bir spor paketi satın almak gerekiyor. beIN Sports kanalını canlı ve şifresiz izleyebilmek bu nedenle mümkün değil. Galatasaray-Başakşehir maçını beIN Sports Connect ve Digitürk Play'den de izleyebilmeniz mümkün.

DÜDÜK CÜNEYT ÇAKIR'DA

Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın Medipol Başakşehir’i konuk edeceği karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Kazanan takımın şampiyonluğa ulaşacağı karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Halil Umut Meler üstlenecek.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Galatasaray'ın 3 maçını yönetirken sarı-kırmızılı takım 1 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Çakır, Galatasaray'ın deplasmanda Antalyaspor' 1-0 yendiği, Beşiktaş'a 1-0 mağlup olduğu ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile de 1-1'lik skorla berabere kaldığı maçlarda düdük çaldı.

Çakır'ın yönettiği 4 maça çıkan turuncu lacivertli takımın ise 2 galibiyet mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Başakşehir'in Atiker Konyaspor ve Ankaragücü'nü 1-0'lık skorlarla mağlup ettiği, Beşiktaş'a 2-1'lik skorla yenildiği ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1'lik skorla puanları paylaştığı mücadeleyi yönetti.

GALATASARAY-BAŞAKŞEHİR MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Mücadele saat 19.00'da başlayacak ve beIN SPORTS 1'den şifreli olarak canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı beIN SPORTS aboneleri ve Digitürkplay üyeleri canlı izleyebilecek. Ayrıca mücadeleyi sitemizden canlı dinleyebilir, canlı anlatımı da takip edebilirsiniz.

GS MAÇI CANLI

MAÇIN VAR HAKEMİ ALİ PALABIYIK'A BÜYÜK TEPKİ!

Galatasaray resmi Twitter hesabı bu akşam oynanacak ligin kader maçında VAR hakemi olarak görev yapacak Ali Palabıyık ile ilgili olay bir paylaşımda bulundu.

Galatasaray'ın paylaştığı videoda Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe deribisinde Galatasaray aleyhinde yaptığı hatalar gösterildi.

İşte o paylaşım:

 

İLK KEZ ŞAMPİYONLUK TADACAKLAR

Medipol Başakşehir’in maçı kazanması durumunda kadrosunda bulunan futbolcuların yarısından fazlası da ilk kez bir Süper Lig şampiyonluğu sevinci yaşayacak. Galatasaray’ı mağlup etmesi durumda turuncu-lacivertli kulübün sezonun ikinci yarısı için Türkiye Futbol Federasyonuna bildirdiği A takım listesindeki 28 futbolcunun 15’i kariyerlerinde ilk kez top oynadıkları ülke liglerinin en üst düzey liginde şampiyonluk kupasını kaldıracak.

İlk kez şampiyonluk sevinci yaşayacak isimler şunlar: Volkan Babacan, Faruk Çakır, Alexandru Epureanu, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir, Marcio Mossoro, Soner Aydoğdu, Joseph Attamah, Fedor Kudriashov, Stefano Napoleoni, Riad Bajic, Emmanuel Adebayor, Alparslan Erdem, Mert Çelik ve Salim Farsak.

GALATASARAY BAŞAKŞEHİR CANLI İZLE

TERİM İLE AVCI BEŞİNCİ KEZ KARŞI KARŞIYA

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında şampiyonluk yolundaki kritik maçta Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasındaki mücadele deneyimli teknik adamlar Abdullah Avcı ve Fatih Terim’i de 5. kez karşı karşıya getirecek. İki teknik adam arasında bugüne kadar oynanan maçlarda galibiyet sayısı ve atılan gollerde eşitlik bulunuyor. Söz konusu dört maçın tamamında Fatih Terim, Galatasaray’ın başında yer alırken, Abdullah Avcı, bir maçta İstanbulspor teknik direktörü olarak Terim’e rakip oldu.

Şampiyon Galatasaray! ile ilgili etiketler Galatasaray canlı yayın canlı izle Başakşehir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.