Galatasaray 15. haftada Altay'a takıldı... Cüneyt Çakır'dan 86'da tartışmalı penaltı kararı

Galatasaray ile Altay 18 yıl sonra yeniden karşı karşıya geldi... 0-1 geriye düştüğü maçta 80'de Mbaye Diagne'nin golüyle öne geçen Sarı-Kırmızılılar, 86'da gelen penaltı golüyle 2-2'ye razı oldu. Berkan'ın elle oynama pozisyonu monitörden uzun süre izleyen hakem Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltı, sosyal medyanın gündeminde... Galatasaray Süper Lig'de 4 maçtır kazanamıyor.

2-2

Dk. 6 OFSAYT! Galatasaray savunma arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu'yla golü buldu ancak çok ince bir ofsaytla gol iptal edildi.

Dk. 18 GOL! Altay deplasmanda öne geçti. Orta sahada kapılan topla çok adamla hücuma çıkan İzmir ekibinde Şilili yıldız Cesar Pinares ceza sahası içinde uzak köşeye nefis vurdu, Muslera topu ağlarda gördü.

Dk. 24 KAÇTI! Köşe vuruşundan gelen topa Victor Nelsson iyi yükseldi, kafayı vurdu, Altay kalecisi Lis mutlak golü önledi!

Dk. 30 DİREK! Galatasaray beraberlik şansından yararlanamadı... Mostafa Mohamed'in yakın mesafeden vuruşu direkten döndü!

Dk. 34 GOL! Sevinme sırası Galatasaray'da... Marcao savunmadan sağ kanada uzun ve isabetli bir top gönderdi, Feghouli kontrol etti, içeri çevirdi, Halil Dervişoğlu'na dokunmak kaldı. Cezayirli yıldızın Türkiye kariyerindeki 24. asisti...

Dk. 80 GOL! Galatasaray Senegalli golcüsüyle öne geçti... Patrick Van Aanholt'un sağdan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Mbaye Diagne kafayla topu ağlara gönderdi, Galatasaray 2-1 öne geçti.

Dk 86 GOL! Altay, Daouda Bamba'nın penaltı golüyle skoru 2-2'ye getirdi... Maçın hakemi Cüneyt Çakır'dan çok tartışılacak penaltı kararı.

Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray ile Altay, NEF Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Süper Lig'de 4 maçtır kazanamayan ve evinde oynadığı son lig maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye mağlup olan Sarı-Kırmzılılar, Altay'ı evine eli boş gönderip hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile deplasmanda oynayacağı maça moralli çıkmak istiyordu.

Süper Lig'de dalgalı bir performans sergileyen sarı-kırmızılı ekip, geride kalan 15 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 de mağlubiyet yaşadı. 23 puan toplayan "Cimbom", namağlup lider Trabzonspor'un 16 puan gerisinde...

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde sezona iyi bir giriş yapan İzmir temsilcisi, son 8 maçta 3 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Bu sezon ligde 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 18 puan toplayan Altay, son iki İstanbul deplasmanında yenilmedi.

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Feghouli, Halil, Kerem, Mostafa Mohamed

ALTAY: Lis, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Cebrail, Kazım, Zeki, Poko, Pinares, Rodriguez, Kappel, Bamba

FATİH TERİM CEZALI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle takımının başında sahaya çıkamayacak.

Süper Lig'in 13. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde iki sarı kart görerek sahadan atılan Terim, bu ihlalinin cezasını Yeni Malatyaspor maçında doldurdu. PFDK'nın ayrıca 2 farklı gerekçeyle toplam 5 maç ceza verdiği Terim, yarınki karşılaşmada da sahaya çıkamayacak. Altay müsabakasının geçmesiyle tecrübeli teknik direktörün 4 maç cezası kalacak.

Fatih Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımın başında antrenörler Selçuk İnan ve Necati Ateş yer alacak.

ALTAY 7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Ligde 17 puanla 13. sırada bulunan Altay, son galibiyetini aldığı 7. haftadaki Beşiktaş karşılaşmasından sonra çıktığı 7 müsabakada 2 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı.

Khaly Thiam'ın cezalı olduğu siyah-beyazlı ekipte, bu önemli maç öncesi Muhammed Naderi, Eric Björkander ve Eren Erdoğan'ın ise sakatlıkları devam ediyor.

Galatasaray ile Altay, tarihlerinde 83. kez mücadele edecek.

İki takım arasında 11 Ekim 1959'da Galatasaray'ın ev sahipliğinde İnönü Stadı'nda oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmayla başlayan rekabette geride kalan 82 randevuda, sarı-kırmızılılar 48, siyah-beyazlılar ise 14 galibiyet elde etti. İki takım arasındaki 20 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray'ın attığı 141 gole karşılık Altay 56 kez fileleri havalandırdı.

İstanbul'daki maçlar

Galatasaray, rakibine İstanbul'daki karşılaşmalarda ciddi üstünlük sağladı.

Sarı-kırmızılı takımın ev sahipliğinde yapılan 41 lig maçında Galatasaray 25, Altay 6 galibiyet aldı. İstanbul'daki 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Ev sahibi takımın attığı 77 gole karşılık konuk takım 27 kez ağları sarstı.

Galatasaray, rakibiyle sahasında yaptığı son 8 maçın tamamını kazandı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakalarda 28 gol atarken, siyah-beyazlılar 7 gol buldu.

Altay, Galatasaray karşısında son deplasman galibiyetini 1992-1993 sezonunda 30 Ağustos 1992'de 2-1'lik skorla elde etti.

 
Galatasaray 15. haftada Altay'a takıldı... Cüneyt Çakır'dan 86'da tartışmalı penaltı kararı ile ilgili etiketler Galatasaray Altay Mustafa Denizli Fatih Terim Cüneyt Çakır Cesar Pinares Halil Dervişoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.